Dinsdag zijn er uitgestrekte wolkenvelden boven het westen van Nederland te zien, waaruit lokaal enige neerslag kan vallen. De neerslaghoeveelheden blijven beperkt tot hooguit 2 mm. Ook in de middag kunnen verspreid over het Groene Hartgebied nog lichte regenbuien vallen, maar de frequentie neemt in de loop van de middag steeds verder af. Er zijn veel forse stapelwolken en met name aan het eind van de middag ook perioden met zon. In de Goudse regio stijgt de temperatuur naar een maximum van 16 graden Celsius bij een zwakke tot matige wind (2 tot 3 Beaufort) uit richtingen tussen west en noordwest.
Vanaf woensdag blijft het droog. Er zijn flinke zonnige perioden, maar met name in de middag ontstaan door de opwarming talrijke kleine stapelwolken (Cumulus Humilis) middelgrote stapelwolken (Cumulus Mediocris). Het wordt om en nabij 17 graden Celsius op woensdag, 19 graden Celsius op donderdag en 20 graden Celsius op vrijdag. De wind blijft overwegend zwak (2 Beaufort) uit richtingen tussen zuid en zuidoost.
Ook aankomend weekend blijft het sereen septemberweer door een sterk hogedrukgebied boven de Scandinavië. Het blijft het gehele weekend droog met een mix van stapelwolken en (flinke) zonnige perioden. De temperatuur stijgt op beide middagen naar een maximumwaarde van 20 of 21 graden Celsius in het Groene Hartgebied, de wind gaat vanaf vrijdagavond uit oostelijke richtingen waaien met een kracht van 1 tot 2 Beaufort (zwakke wind). De kans is vrij groot dat dit weertype met oostelijke wind na volgend weekend voor langere tijd doorzet.
De astronomische herfst van 2017 begint aanstaande vrijdag 22 september om 22u02.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda