,,Jaaaaaaaaaa!!!! We hebben weer gewonnen en zijn wederom het Meest Gastvrije Theater van Nederland!!”, zo reageerde Anya Tuit, hoofd marketing en communicatie van De Goudse Schouwburg zojuist.
,,Wat een mooi compliment, we hebben de ANWB-prijs ‘het meest gastvrije theater van Nederland’ voor de tweede achtereenvolgende keer gewonnen. Trots op al onze medewerkers! We hadden ons een mooier cadeau in het jubileumjaar niet kunnen wensen!”, zo volgde directrice Nel Oskam.


Zoals bekend (lokaal, regionaal, landelijk en zelfs internationaal) is het goed gesteld met de gastvrijheid van De Goudse Schouwburg. Om de gastvrijheid bij alle Nederlandse theaters te peilen en te benadrukken, houdt ‘Het Land van ANWB’ ieder jaar de verkiezing van het meest gastvrije theater in Nederland. Vorig jaar was de Goudse Schouwburg de grote winnaar en dit jaar dus weer. En wel in de categorie ‘middelgrote gemeenten’. Zo maakte ANWB-directeur Frits van der Bruggen woensdagmiddag in Hoofddorp bekend.

Landelijk waren veertig Nederlandse schouwburgen genomineerd in vier verschillende categorieën. Bijna een kwart van de genomineerde theaters staat bij ons in de buurt. In de categorie ‘grote steden’ waren het Zuiderstrandtheater in Den Haag en het Scheveningse Circustheater genomineerd. In het rijtje ‘grote gemeenten’ zien we Theater De Veste in Delft, De Naald in Naaldwijk en het Stadstheater in Zoetermeer. De Goudse Schouwburg en het Veur Theater in Leidschendam maakten kans in de categorie ‘middelgrote gemeenten’. In de lijst van ‘kleine gemeenten’ staan De Muze in Noordwijk en de Rijswijkse Schouwburg.


Winnaar ANWB – theaterverkiezing 2017
Schouwburg Gouda is de grote winnaar geworden van de verkiezing tot meest gastvrij theater in de categorie Middelgrote gemeente en overall!
Luxor Theater is de grote winnaar van de verkiezing tot meest gastvrij theater in de categorie Grote stad.
Zaantheater is de grote winnaar van de verkiezing tot meest gastvrij theater in de categorie Grote gemeente.
Theater Het Kruispunt is de winnaar geworden van meest gastvrij theater in de categorie Kleine gemeentes.

Bij de verkiezing wordt gekeken naar zaken als bereikbaarheid, horeca, prijsniveau en uitstraling. In elke categorie wordt een gouden prijs uitgereikt. De gouden winnaar die het hoogste aantal punten heeft gekregen van het publiek, mag zich een jaar lang ‘het meest gastvrije theater van Nederland’ noemen.
Een greep uit de reacties van leden over de Goudse Schouwburg: ‘Altijd gezellig voor en na de voorstelling’,  ‘altijd een persoonlijk ontvangst door het personeel’, en ‘het voelt alsof je in een andere wereld bent’.
Op de vraag De Goudse Schouwburg extra haar best heeft gedaan of iets extra’s heeft gedaan, klonk faciliteit-manager Antoine Vergeer gisteren al kort en resoluut: ,,Gewoon jezelf blijven. Dat is het enige wat we kunnen doen en wat we hebben gedaan.”Frontfoto: In het midden van de foto staat Antoine Vergeer, faciliteitmanager bij De Goudse Schouwburg, om de Gouden bokaal in ontvangst te nemen.