Tijdens de 15de editie van het Nationaal Schoolontbijt, de week waarin ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen, vinden ook Burgemeestersontbijtjes plaats.
In Zuid-Holland ontvangen de burgemeesters van 43 gemeenten schoolkinderen uit de buurt voor een gezamenlijk ontbijt op het stadhuis. Zo geven ze samen het gezonde voorbeeld. In totaal doen 270 burgemeesters in het hele land mee aan dit Burgemeestersontbijt: meer dan ooit.
Veel van hen betalen symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven.
Aan de ontbijttafels maken de kinderen kennis met hun burgemeester en kunnen ze hem of haar met hun brandende vragen bestoken.
In Gouda ontbijt burgemeester Milo Schoenmaker op woensdag 8 november. Dat doet hij samen met leerlingen van de Livingstoneschool.