Bij de atletiekvereniging AV Gouda aan de Groene Zoom in Gouda woedde zaterdagavond een fikse uitslaande brand. Vermoed wordt dat de brand is aangestoken. Getuigen hadden drie jongens van ongeveer 16 jaar zien weglopen. Ze waren rond het complex gezien en gedroegen zich opvallend. De politie vond bij de geluidswal, nabij de atletiekvereniging, een jerrycan waar brandstof in had gezeten.

De brand (be)trof de bijgebouwen van de atletiekvereniging. In de gebouwen stonden allerlei materialen opgeslagen van de vereniging. Het clubhuis er naast heeft geen schade. Evenmin de wedstrijdbaan. De atletiekvereniging is zwaar gedupeerd en heeft een financiële schade van enkele tienduizenden euro’s. Althans, zo was de eerste gedachten en verwachting.

‘Als de rook om je hoofd is verdwenen…’ is een nummer van Boudewijn de Groot, dat in 1968 op single verscheen als B-kant van Waterdrager. Na het blussen van de brand en het optrekken van de rook, kon de schade beter worden opgemaakt. En die schade door brandstichting is veel groter dan in eerste instantie werd ingeschat. De schade komt vermoedelijk boven de 100.000 euro uit. En dat is nog afgezien van de twee gebouwtjes en een zeecontainer, die in de as zijn gelegd.

De steun die van alle kanten op gang komt, is hartverwarmend. Uiteraard van de eigen leden. Zo haalden de broertjes en atleten Koppe (7) en Faas (9) Helderman statiegeldflessen in de buurt op voor hun ernstig gedupeerde club Atletiekvereniging Gouda.

Steun komt er ook van de omliggende atletiekverenigingen.

Financiële steun is welkom op NL06 INGB 0002 9683 06.

Help @AVGouda uit de brand! Na brandstichting zijn al onze trainingsmaterialen en veel wedstrijdmaterialen verloren gegaan. Financiële steun is welkom op NL06 INGB 0002 9683 06 #dankjewel

— AV Gouda (@AVGouda) 1 januari 2018

Zie ook goudsdagblad.nl/felle-uitslaande-brand-atletiekvereniging-gouda/