In Gouda bestaan veel bekende locaties. So What! en De Goudse Schouwburg zijn er hier zeker twee van. Afgelopen jaar hebben beide instanties hun jubileum gevierd en sinds de komst van de nieuwe programmeur bij de schouwburg, Paul Stolwijk, wordt er actief gezocht naar samenwerkingen in de stad. So What!, het oudste kernpoppodium van Nederland, werd al snel benaderd. Gerben Roskam, programmeur van So What!, en Stolwijk zochten naar iets nieuws. Iets wat de verschillende cultuurinstanties en hun bezoekers verbindt. Een samenwerking op gebied van programmering is de uitkomst.

Samenwerking
De Goudse Schouwburg en So What! starten het komende seizoen (2018-2019) een pilot waarbij ze verschillende optredens/uitvoeringen samen programmeren en ondersteunen. Er worden gezamenlijk zes optredens georganiseerd in So What! én zes optredens in De Goudse Schouwburg. Door deze samenwerking hopen beide partijen een bijzondere mix te creëren tussen de bezoekersgroepen en dat muziekliefhebbers samenkomen in beide cultuurinstellingen.

Gezamenlijk programma
Op 5 mei verschijnt het programma van seizoen 2018-2019 van De Goudse Schouwburg, maar De Goudse Schouwburg en So What! lichten nu alvast een tipje van de sluier op rondom hun gezamenlijke programma. De volgende optredens/voorstellingen zijn uit de nieuwe samenwerking voort gekomen:

In De Goudse Schouwburg worden de volgende optredens gezamenlijk gepresenteerd:

Di. 4-12: Racoon

Za. 8-12: Tangarine: Uiteen

Di. 18-12: Spinvis – In werkelijkheid

Wo. 16-01: Lakshmi – Adem

Wo. 6-02: Bruce Springsteens Born in the USA (Legendary Albums Live)

Do. 25-04: The Kik Hertaalt!

 

In So What! zullen de volgende optredens* gezamenlijk worden gepresenteerd:

Vr. 21-09 Marble Sounds

Vr. 5-10 Bettie Serveert

Vr. 9-11 Lucky Fonz III

*De podiumplanning van So What! wordt altijd 6 maanden van te voren gemaakt. De overige 3 acts die in samenwerking met De Goudse Schouwburg worden georganiseerd, worden in het najaar bekend gemaakt.