De Goudse waterpoloster Sabrina van der Sloot speelt vanaf het nieuwe seizoen voor Orizzonte Catania in Italië. De Oranje-speelster kwam de afgelopen jaren uit in de Hongaarse competitie, achtereenvolgens voor Szentes en UVSE. Met beide clubs werd ze kampioen van Hongarije.
Orizzonte domineerde jarenlang het Italiaanse en Europese waterpolo bij de dames. De roemrijke Siciliaanse club werd liefst 19 keer landskampioen (een record in Italië) en won acht maal de belangrijkste Europacup. De laatste jaren namen andere Italiaanse clubs de kroon van Orizzonte over. Zo dateert de landstitel alweer van 2011.
Met Van der Sloot (26) en nog enkele andere versterkingen wil Orizzonte het verloren gegane terrein proberen terug te winnen.
Sabrina van der Sloot begint zondag 16 juli met het Nederlands team aan het WK in Boedapest. Oranje speelt om 17u30 tegen Frankrijk. Het duel is rechtstreeks te volgen op tv (themakanaal Sport/Politiek 24), via een livestream op www.nos.nl en op twitter via @waterpoloNL.
Bron: waterpolo.nl
Frontfoto Sabrina van der Sloot (Orange Pictures)