Vrijdagmorgen passeert er nog een zwakke rug van hogedruk en liggen er lagedrukgebieden op de Atlantische Oceaan en boven Scandinavië. Er komt een langgerekt lagedrukgebied van het noorden van Noorwegen tot aan Spanje te liggen. Op zaterdag nadert er van het zuidwesten uit een frontaal systeem met veel bewolking en neerslag, deze neerslag zal Gouda in de loop van de zaterdagochtend gaan bereiken en trekt dan noordoostwaarts. In de nacht van zaterdag naar zondag passeert het koufront en vallen er regelmatig buien. Na het weekeinde zijn er een paar droge dagen onder invloed van een hogedrukgebied.
Vrijdag belooft een droge dag te worden. Na het oplossen van de eventuele mist is er aanvankelijk nog veel bewolking maar in de middag klaart het breed op. Het wordt maximaal 12 graden Celsius en er waait een zwakke wind uit zuidelijke richtingen. In de nacht naar zaterdag koelt het af naar 8 graden en is er weinig wind.
Op zaterdag komt Gouda onder invloed te liggen van een frontaal systeem met veel bewolking en van het zuidwesten uit regen, vooral in de middag en avond. Op zondagochtend is het front voorbij en is er afwisseling van wolken en zonnige perioden met regelmatig flinke buien. Op zaterdag wordt het rond de 14 graden Celsius en op zondag 10 graden Celsius. Na het weekeind keert het rustige weer tijdelijk weer terug.