Vandaag is er in de middag kans op buien, schijnt de zon regelmatig en houdt de wind zich rustig. Zondag tapt uit een ander vaatje, want het gaat dan in de loop van de dag flink waaien en komen de buien weer in het regionale weerbeeld voor. Het wordt dit weekend 17 graden Celsius op zaterdag en 16 graden Celsius op zondag.
Vanuit het westen breekt aan het eind van de ochtend de zon steeds vaker door. In de eerste helft van zaterdagmiddag is de kans op buien tijdelijk groter. Aan het eind van zaterdagmiddag zijn er flinke perioden met zon. Met 17 graden Celsius is het aanmerkelijk frisser dan afgelopen dagen. De westenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.
Zaterdagavond neemt de bewolking geleidelijk toe en de kans op buien geleidelijk af. De temperatuur daalt geleidelijk naar een graad of 11 rond middernacht. De wind waait (zeer) zwak (1 tot 2 Beaufort) uit het westen.
In de nacht naar zondag koelt het bij felle opklaringen en een zwakke zuidenwind af naar 9 graden Celsius. In het Groene Hartgebied kan plaatselijk mist gevormd worden.
Als de mist in de loop van zondagochtend is verdwenen schijnt de zon af en toe. De bewolking blijft overheersend, maar de kans op buien is gering. In de loop van de middag wordt de buienkans groter. De wind gaat in de loop van de dag toenemen en wordt matig tot vrij krachtig in het Groene Hartgebied, windkracht 3 tot 5 Beaufort. Windvlagen tot circa 75 km/uur zijn mogelijk. Warmer dan 16 graden Celsius wordt het vrijwel nergens in het Groene Hart, maar door de windtoename voelt het aanmerkelijk frisser aan.
Begin volgende week blijft het wisselvallig herfstweer door de restanten van ex-orkaan Maria. Vooral maandag en dinsdag is het flink onstuimig met vrij veel wind die bovendien zeer vlagerig van karakter is. Er trekken talrijke buien over het Groene Hart en de zon is slechts sporadisch waarneembaar. In de tweede helft van volgende week wordt het rustiger en breekt de zon vaker regelmatig door. De kans op neerslag neemt dan geleidelijk af. De temperatuur ligt de komende week rond het langjarig gemiddelde voor begin oktober, het wordt ’s middags gemiddeld 16 graden Celsius.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda