Vandaag schijnt de zon in de ochtend uitbundig. In de loop van maandagmiddag is er tijdelijk meer bewolking door de passage van een zwak front vanuit het oosten. Het blijft droog. Het wordt 19 graden Celsius in Gouda. Tot en met donderdag blijft het rustig, droog en vrij warm herfstweer. Daarna tekent zich een weersomslag af op de weerkaarten, we schakelen dan over op een wisselvallig weertype.
Vanochtend hebben we na het oplossen van de mistbanken/grondmist volop zon. Vanmiddag is er tijdelijk meer bewolking door de passage van een zwak front vanuit het oosten. De zon zal ook dan nog regelmatig te zien zijn in het regionale weerbeeld. Het blijft droog. De temperatuur varieert van 17 of 18 graden Celsius in de landelijke gebieden van het Groene Hart tot 19 graden Celsius in de Goudse wijken. De oostenwind neemt geleidelijk toe naar zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.
Vanavond en in de nacht naar dinsdag is het opnieuw onbewolkt en helder. Bij een zwakke oost-noordoostenwind (2 Beaufort) daalt de temperatuur gestaag naar een minimum van om en nabij 10 graden Celsius in Gouda en de omliggende gemeenten. Her en der kunnen mistbanken voorkomen, al is de kans iets kleiner doordat de wind iets sterker is dan de voorgaande nachten.
Van dinsdag tot en met donderdag blijft het rustig septemberweer met een mix van zon en wolkenvelden. Dagelijks kan het in de vroege ochtend mistig zijn. Slechts zeer plaatselijk kan een regenbuitje tot ontwikkeling komen, maar op de meeste plaatsen in het Groene Hart blijft het droog. De wind is (zeer) zwak tot matig (1 tot 3 Beaufort) en komt over het algemeen uit een zuidoostelijke richting. Dinsdag is het een graad of 17, woensdag en donderdag wordt het enkel graden warmer en kan de 20 graden Celsius weer aangetikt worden.
Vrijdag is een overgangsdag naar een wisselvalliger weertype met een flinke toename van de wind. Bij een zwakke zuidenwind (1 tot 2 Beaufort) gaat de temperatuur oplopen naar een graad of 19 in de Goudse regio.
In het volgend weekend gaan depressies het weer in onze regio beïnvloeden. Er gaat met name in de nacht naar zaterdag weer regen van betekenis vallen. De temperatuur zet dan een dalende trend in. Zowel zaterdag als zondag wordt het zoals het er nu voorstaat nog maar 16 graden Celsius. Oktober gaat hoogstwaarschijnlijk met een ander weerbeeld van start, de restanten van ex-orkaan Maria komen mogelijk onze richting uit.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda