Na maanden van oponthoud, door een geschil tussen de gemeente Gouda en De Goudse Verzekeringen, gaat het er dan toch van komen. Het straatje voor het nieuwe complex aan de Stationstraat wordt aangepakt en opgeknapt. En dat betekent ook ruim baan voor Uitzendbureau Ruimbaan. ,,Jawel, de verhuizing van de Blekerssingel 50 naar de Stationstraat komt in zicht. We hebben er even op moeten wachten, maar we kunnen nu echte stappen maken. Letterlijk ook, naar het nieuwe pand”, aldus Marieke Kreuzen, directeur van Uitzendbureau Ruimbaan.
De impasse rond de winkelplint van het pand aan de Stationsplein duurt al maanden. De drempel tussen de vestiging van Ruimbaan en het trottoir sluit niet op elkaar aan. Het verschil is ruim een halve meter. De opengebroken stoep werd derhalve lange tijd afgezet met bouwhekken. En de medewerkers van Uitzendbureau Ruimbaan moesten werkloos toezien.
De Goudse Verzekeringen en de gemeente schoten geen meter op in hun geschil over de winkelplint op het Stationsplein. Beide partijen (ver)wachtten dat de andere partij een oplossing zoekt. De Goudse wil een overbrugging van het hoogteverschil aan de buitenzijde, de gemeente wil dat de verzekeraar een oplossing in het pand zoekt.
Enfin, er ligt nu een alternatief plan dat wellicht voor alle partijen acceptabel is. Door de stratenmakers wordt nu gewerkt aan een nood-overbrugging, een voorlopig alternatief waarmee Uitzendbureau Ruimbaan in ieder geval verder uit de voeten kan. De stratenmakers maken de straat nu dicht en maken daarbij een houten opgang (ook voor rolstoelers) naar de entree van Uitzendbureau Ruimbaan.
Er is dus eindelijk begonnen met de verdere werkzaamheden voor het afmaken van de stoep en de ingang naar het nieuwe onderkomen van Uitzendbureau Ruimbaan.
Mooi jaar
Het wordt derhalve sowieso een mooi jaar voor Uitzendbureau Ruimbaan. Zakelijk gaat het voor de wind. Het uitzendbureau neemt een groter en nieuw pand in gebruik. Verder vieren Marieke Kreuzen en haar teamleden de 25-ste verjaardag van het uitzendbureau.Frontfoto Raymond Aarsman.