Ruby Vogelzang (12) heeft goud gepakt bij meisjes tot 15 jaar op het WK-toernooi ju jitsu in Podgorica (Montenegro).
Het Goudse talent van sportschool Den Edel Gouda NL legde in drie wedstrijden bij de meisjes in de klasse -36 kg. met veel overmacht (full ippon) beslag op de eerste plaats.
Ruby Vogelzang (12), de nummer twee van Nederland, kwam uit bij de meisjes in de klasse -36 kg en won het goud. Vogelzang was in al haar partijen oppermachtig. Ze won met veel overtuiging van haar tegenstanders uit achtereenvolgens Mauritius en Polen. In de finale moest de Goudse het opnemen tegen Alena Komissarova uit Rusland. Vogelzang gaf haar geen schijn van kans. Met de Nederlandse vlag op de achtergrond werd het dikverdiende goud niet lang daarna omgehangen.


Vier Goudse Fighting Ju jitsuka’s van Den Edel Gouda NL reizden afgelopen donderdag af naar de World Cup Ju Jitsu in Montenegro. In de hoofdstad Podgorica is dit weekeinde de World Cup -15 jaar. Ruby Vogelzang (12), de nummer twee van Nederland, kwam uit bij de meisjes in de klasse -36 kg. Nick van Hattem (11), ook tweede van Nederland, bij de jongens -34 kg . Nederlands kampioen Ruben Raghunath (13) en vice Nederlands kampioen -18 Max Schulenklopper (14), vertegenwoordigen Nederland in de categorieën -66kg en +66kg.