Ruben Raghunath (13) is wereldkampioen fighting Ju Jitsu geworden in Podgorica in Montenegro. De Gouwenaar was al Nederlands kampioen in de categorieën -66kg.
Raghunath zette in de eerste twee rondes zijn tegenstanders uit Bosnië en Polen vakkundig opzij, waarmee hij zich plaatste voor de halve finale tegen de Belg Nabil Belmir. Op schitterende wijze en veel overmacht was de finale een feit. De strijd om het goud werd een spannende tegen de Rus Maksim Chernyshev. Raghunath speelde het spel zoals het gespeeld moet worden en pakte het tweede goud van de dag voor het team van Den Edel Gouda NL en het Wilhelmus klonk opnieuw tijdens de ceremonie.


Vier Goudse Fighting Ju jitsuka’s van Den Edel Gouda NL reisden afgelopen donderdag af naar de World Cup Ju Jitsu in Montenegro. In de hoofdstad Podgorica wordt dit weekeinde de World Cup -15 jaar gehouden. Team NL bestond uit vijf Fighting ju jitsuka’s. Vier daarvan afkomstig van Den Edel Gouda NL. Door alle vier werd een wereld top-10 resultaat behaald.

Ruby Vogelzang (12), de nummer twee van Nederland, kwam uit bij de meisjes in de klasse -36 kg en won het goud. Vogelzang was in al haar partijen oppermachtig. Ze won met veel overtuiging van haar tegenstanders uit achtereenvolgens Mauritius en Polen. In de finale moest de Goudse het opnemen tegen Alena Komissarova uit Rusland. Vogelzang gaf haar geen schijn van kans. Met de Nederlandse vlag op de achtergrond werd het dikverdiende goud niet lang daarna omgehangen.
Nick van Hattem (11), ook tweede van Nederland, viel bij de jongens -34 kg net buiten de prijzen. Hij plaatste zich knap voor de bronzen finale in de categorie -34kg, waarin hij helaas verloor van zijn tegenstander uit Ukraine. Van Hattem moest genoegen nemen met een knappe vijfde plaats tijden deze Worldcup-15.
En vice Nederlands kampioen -18 Max Schulenklopper (14) kwam in actie in de categorie +66kg. Schulenklopper, zoon van sportschoolhouder Allard Schulenklopper, werd uitgeschakeld voor het toernooi na verlies op Poolse tegenstander. Een negende plaats in een grote poule was het hoogst haalbare voor de Gouwenaar.
Naast de mooie resultaten van de Goudse talenten, werd voor Team NL nóg een keer goud gehaald door Gwen van Poelgeest van budoschool Yotosama uit Zoetermeer. Van Poelgeest won in de finale in de categorie tot 40kg van haar Griekse tegenstander.