Op 6 oktober is het Nationale Ouderendag. Dan houden de Rotary Clubs Gouda en Gouda Bloemendaal een dagje uit voor ouderen die wel een verzetje kunnen gebruiken.
,,Tot onze vreugde gaan ongeveer 170 ouderen uit Gouda mee voor een rondvaart in de Rotterdams haven”, zegt Jan Meijboom één van de vier leden van de werkgroep ouderen binnen de Rotary Clubs.
,,We halen de ingeschreven ouderen op bij een van de vier opstap locaties: De Buurtstee, De Veste, de Chocoladefabriek en Oranjestaete. Met vier bussen in totaal gaan we richting Spido in Rotterdam voor een Rondvaart. Na de lunch keren de ouderen terug met de bus en met hopelijk een onvergetelijke herinnering.”
Niet alleen vanuit de ouderen is er veel belangstelling, ook vrijwilligers stroomden toe. Vanuit de Rotary Clubs Gouda, Gouda Bloemendaal en Reeuwijk meldden zich 24 leden aan om de ouderen te begeleiden. ,,We zijn trouwens net zo blij met de hulp van een aantal niet-leden met inbegrip van een BHV’er”, vertelt Meijboom.
,,Al met al maken wij er met de ouderen samen weer een echt feestje van. Net als vorig jaar tijdens het bezoek aan het Louwman Museum in Den Haag”, weet Meijboom.