Automobilisten moeten donderdagochtend rekening houden met dichte mist. Hiervoor waarschuwt Rijkswaterstaat. Het KNMI heeft code geel afgegeven.

Vooral in het westen van Nederland is het zicht is op sommige plaatsen minder dan tweehonderd meter. In de tweede helft van de ochtend zal het zicht beter worden, maar lokaal kan de mist hardnekkig zijn. Automobilisten worden gewaarschuwd de snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden.

Weeronline kreeg uit meerdere plaatsen in het land meldingen van een zicht van minder dan honderd meter. Zo was op Terschelling, in Voorschoten en Rotterdam het zicht ongeveer tachtig meter. Donderdagavond en -nacht en vrijdagochtend wordt het naar verwachting weer mistig.

Later op de donderdagmiddag kan het zicht in het noordoosten van het land weer beperkt worden door mist die overdrijft vanuit Duitsland.

Ook vrijdagochtend wordt mist verwacht. De mist is hardnekkig omdat het amper waait. Pas zaterdag zal de mist ‘s ochtends wat minder worden.

De maximumtemperaturen liggen donderdag tussen 3 graden in hardnekkige mist tot lokaal 8 graden in het midden en zuiden, op de momenten dat de zon even doorbreekt. De wind is zwak en overwegend oostelijk. In de loop van de dag draait de wind naar noordoost tot noord.

De ANWB waarschuwt automobilisten dat het verboden is om deze donderdag de mistverlichting aan de achterkant van de auto aan te zetten, omdat het zicht meer is dan vijftig meter.

Reageer op dit artikel