Het gaat goed met de voetbalcarrière van het Goudse talent Rico Speksnijder. Rico is inmiddels bezig aan zijn vijfde seizoen bij Feyenoord waar hij in de jeugd onder 13 jaar speelt. Ook is de jonge Gouwenaar geselecteerd voor de KNVB landelijke groep jongens onder 13 jaar. Op de koop toe tekende hij onlangs een mooi sponsorcontract bij Nike.

Voor Rico begon het allemaal bij Jodan Boys. Hij speelde het eerste jaar in de F3 en het tweede jaar in de F1 van Jodan Boys. Daarna maakte de talentvolle voetballer de overstap naar het grote Feyenoord, waar hij nu al weer vijf seizoenen speelt als jeugdspeler in de O13.

In de vijf jaar bij Feyenoord heeft Rico zijn bijdrage geleverd aan heel wat mooie teamprestaties. Verder sleepte hij tal van individuele prijzen in de wacht. Zo wist hij al vijf keer de beste spelersprijs te winnen op (internationale) toernooien in binnen en buitenland. Alleen dit lopende seizoen al pakte Rico twee keer de beste spelersprijs: op het internationaal jeugd toernooi in Zutphen en op het internationale Profbud Cup Gdansk in Polen.

Al het harde werken en rijkelijk aanwezige talent is inmiddels beloond met een sponsorcontract van Nike dat Rico op 16 maart ondertekende en inging. Ook nam Rico al deel aan de selectiewedstrijden van de KNVB landelijke groep jongens onder 13 jaar.

Rico’s favoriete positie is aanvallende middenvelder, op nummer 10. Vanuit die positie wist hij vorig seizoen 52 keer het net te vinden voor Feyenoord 012. Dit seizoen staat de teller al weer op 28 goals.

Rico traint vier keer per week bij de Feyenoord Academy. Dit onder Gaston Taument, oud-profvoetballer van Feyenoord en Oranje. ,,De Academy doet veel voor mij om beter te kunnen worden. Ik leer daar iedere training bij en steek veel op van de trainer…”, aldus het Goudse voetbaltalent.

Voor wie de verrichtingen van Rico wil (blijven) volgen: hij heeft een eigen website waar ook de links op staan naar zijn facebook en instagram-accounts: www.ricospeksnijder.nl