In een stad is er altijd van alles te doen en te beleven. En gelukkig: in een stad gebeurt er ook ieder dag wel wat. Er is immer reuring. Zeker ook in Gouda. En dat kan positief en negatief nieuws zijn.
De Goudse binnenstad barst van de dynamiek. Zeker ook in het winkelaanbod en de horeca. Waar de ene winkel of horecagelegenheid de deuren sluit, gaan bij de andere winkel of horecagelegenheid de deuren weer open. Of voor de opening van een nieuwe winkel/vestiging of na een verhuizing. Maar ook de (ver)bouwprojecten gaan door. Een overzicht van de laatste stand van zaken.De woonwinkel Tafel van 10 uit de St. Anthoniestraat in de binnenstad van Gouda is afgelopen week verhuisd naar de Lange Tiendeweg 111 op de hoek met de Houtmansgracht. Het oude pand is dichtgeplakt en nu niet zo maar met bruin inpakpapier, maar met het chique Financieele Dagblad. Dat zie je niet vaak!
Naar onze citywatcher Karel Baarspul heeft vernomen moet hierin een chocolade-winkel gekomen. ,,Ik keek nog eens goed en zag opeens een bezorgsticker op de krant met een naam en een adres uit het Belgische stadje Borgerhout bij Antwerpen. Spannend.

Waar meer dan 150 jaar het bier werd getapt, sterke verhalen werden opgehangen en moppen werden verteld, waar menig wedstrijd van het Nederlands Elftal werd bekeken en gevierd en waar fanatiek werd gepoold, daar, ja daar wil woonwinkel De Tafel van 10 een ieder weer inspireren op het gebied van interieur!
De Tafel van Tien is verhuisd van Sint Anthoniestraat naar de Lange Tiendeweg. Donderdagavond 5 oktober ging de woonwinkel open. ,,Er is flink geklust en we zijn er even tussenuit geweest. Ons nieuwe adres is vanaf heden Lange Tiendeweg 111. De webshop is doorlopend open en alle bestellingen worden gewoon dagelijks uitgeleverd”, aldus Henk de Vente.Aan de Markt staan nog twee horecazaken te wachten op een nieuwe exploitant. De oude Tof waarvan de buitenkant inmiddels aardig sjofel begint te worden. En de Ocean Reef Club (zie bovenstaande foto) waar sinds deze week een officieel bordje met ‘te huur’ hangt. we keken even op de site van Berkman, maar een prijs wordt niet genoemd.
Aan de Kleiweg is een nieuwe winkel geopend: Sportoutlet. Zaterdag ging damesmodezaak Bon bon Dress aan de Kleiwegstraat open. En er bijna tegenover aan de Nieuwehaven 1 opende Beeeldig 3d casting.


Bronnen en fotografie: citywatchers Karel Baarspul en Raymond Aarsman.