In een stad is er altijd van alles te doen en te beleven. En gelukkig: in een stad gebeurt er ook ieder dag wel wat. Er is immer reuring. Zeker ook in Gouda. En dat kan positief en negatief nieuws zijn.
De Goudse binnenstad barst van de dynamiek. Zeker ook in het winkelaanbod en de horeca. Waar de ene winkel of horecagelegenheid de deuren sluit, gaan bij de andere winkel of horecagelegenheid de deuren weer open. Of voor de opening van een nieuwe winkel/vestiging of na een verhuizing. Een overzicht van de laatste stand van zaken.
Waar meer dan 150 jaar het bier werd getapt, sterke verhalen werden opgehangen en moppen werden verteld, waar menig wedstrijd van het Nederlands Elftal werd bekeken en gevierd en waar fanatiek werd gepoold, daar, ja daar wil woonwinkel De Tafel van 10 een ieder weer inspireren op het gebied van interieur!
De Tafel van Tien is verhuisd van Sint Anthoniestraat naar de Lange Tiendeweg. Donderdagavond 5 oktober ging de woonwinkel open. ,,Er is flink geklust en we zijn er even tussenuit geweest. Ons nieuwe adres is vanaf heden Lange Tiendeweg 111. De webshop is doorlopend open en alle bestellingen worden gewoon dagelijks uitgeleverd”, aldus Henk de Vente.


Aan de Kleiweg is een nieuwe winkel geopend: Sportoutlet. Zaterdag ging damesmodezaak Bon bon Dress aan de Kleiwegstraat open. En er bijna tegenover aan de Nieuwehaven 1 opende Beeeldig 3d casting.


In de Lange Groenendal zit een nieuwe horecazaak. Hierin zat tot voor enige maanden restaurant La Felicia, maar die moest er mee stoppen. Nu een Indiaas restaurant, het tweede in Gouda.


Onlangs lazen we dat er begin 2010 nog 1260 groente- en fruitwinkels waren en dat dit aantal begin dit jaar was afgenomen tot 986. Daar kan er nog één van af, want de groentezaak De Goudsche Appel aan Achter de Waag is er ook mee gestopt.

Ook de winkel van Sweet Art aan de Wilhelminastraat is gesloten. Sweet Art is ingetrokken bij Kersvers aan de Lange Groenendaal.Iets verder op in de stad, aan de buitenring van winkelcentrum Goverwelle sloot Oriental Restaurant Li’s Garden plots haar deuren. Het restaurant was hier bijna 25 jaar gevestigd. Collega-ondernemers in de omgeving en bewoners hebben geen reden gehoord van sluiting en zijn ook verbaasd. Het bestuur van de ondernemersvereniging van het winkelcentrum was niet op de hoogte. Li’s Garden was sinds de opening van het winkelcentrum in 1993 op deze plek gevestigd. Het afscheid wordt gemeld met een kort briefje achter het raam van de deuren. ,,Excuses dat we dit niet persoonlijk hebben kunnen vertellen aan onze vaste en trouwe klanten”, aldus de directie.


Bron en foto’s: citywatchers Karel Baarspul en Raymond Aarsman.