Ook vandaag wisselen zonnige perioden, wolkenvelden en buien elkaar af. Met maximaal 11 graden Celsius is het vandaag een graad zachter dan gisteren. Na het weekend wordt het kouder met in de nacht naar dinsdag op uitgebreide schaal lichte vorst. Aan het eind van de komende week gaat de temperatuur weer stijgen naar waarden in de dubbele cijfers.
Vandaag blijft de buientrein door denderen door een kouder wordende bovenlucht. Boven de relatief warme Noordzeewater kunnen zich hierdoor pittige buien ontwikkelen, mogelijk gaan deze buien vergezeld van korrelhagel en onweer. Tussen de buien door laat de zon zich regelmatig zien, waardoor er weer fraaie regenbogen waargenomen kunnen worden. De west-zuidwestenwind neemt verder toe en wordt matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5 Beaufort en draait in de avond naar het noordwesten. Met een graad of 11 is het een graad zachter dan zaterdag.
Ook vandaag zijn er weer regenbogen mogelijk, zon en pittige buien wisselen elkaar af!
Morgen wordt met een matige naar noordoost draaiende wind koudere lucht aangevoerd. Na een frisse nacht met een graad of 3 op waarnemingshoogte (1,50 m.) wordt het in de middag hooguit 6 graden Celsius. Er is veel bewolking en vooral aan het begin van de middag kan er een regenbui vallen in het Groene Hart.
Dinsdag wordt het nog een fractie kouder. De wind is variabel en nauwelijks aanwezig, windkracht 0 tot 1 Beaufort. Dinsdagnacht en woensdagnacht gaat het op uitgebreide schaal licht vriezen met temperaturen tussen 0 en -2 graden Celsius. Tijdens brede opklaringen kan het nog een graad kouder worden. De middagtemperaturen komen rond 5 graden Celsius uit in de Goudse regio. Normaal is het in de eerste decade van november ruim 10 graden Celsius in de middag. Wolkenvelden worden afgewisseld door zonnige perioden. Vooral bij ons in het westen is een winterse bui niet geheel uitgesloten! Vrijdagmiddag komen de maximumtemperatuur weer in de dubbele cijfers!
Weerspreuk van de dag: Het weer met Leonardusdag (6 november), blijft gewoonlijk tot Kerstmisdag.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda