De elfjarige Jure Jurakic uit Gouda heeft zaterdag de publieksprijs bij het Steinway Pianoconcours gewonnen. Tijdens de finale in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam gooide de jeugdige pianist hoge ogen.

Negen jonge pianisten streden zaterdag 14 april in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam om de eerste plaats tijdens de nationale finale van het Steinway Pianoconcours 2018. In leeftijdscategorie A ging de eerste prijs naar Julia Nefedov (10) uit Eindhoven. Dimitri Zweers (11) uit Landsmeer kwam in categorie B als beste naar voren. Winnaar in categorie C werd Andrei Makarov (15) uit Groningen. De publieksprijs ging naar Jure Jurakic (11) uit Gouda. Jurakic komt uit een muzikaal gezin en zit op het conservatorium in Den Haag.

De finalisten werden beoordeeld door een vakjury bestaande uit voorzitter Jan Wijn, Marlies van Gent, Frank Peters en Marjès Benoist.

Als winnaar van de oudste categorie zal Andrei Makarov in september ons land vertegenwoordigen tijdens het Internationaal Steinway Festival in Hamburg. Hoogtepunt van dat festival is een optreden in de grote zaal van de prestigieuze Laeiszhalle, waar hij gaat spelen voor 2000 man publiek.

Uitslag finale Steinway Pianoconcours 2018

Categorie A (t/m 10 jaar)
1 Julia Nefedov – Eindhoven
2 Jiwani Ledder – Eindhoven
3 Pallavi Nandoe Tewarie – Wassenaar

Categorie B (t/m 13 jaar)
1 Dimitri Zweers – Landsmeer
2 Jure Jurakic – Gouda
3 Sieger Jöbsis – Amsterdam

Categorie C (t/m 16 jaar)
1 Andrei Makarov – Groningen
2 Connie Lou – Eindhoven
3 Peiting Xue -Tilburg

Publieksprijs
Jure Jurakic – Gouda

Website www.steinwaypianoconcours.nl.