Donderdag begon de daglichtperiode zonnig, er was geen wolkje te bekennen in het Goudse luchtruim. In de loop van de ochtend ontstonden vriendelijke stapelwolken (Cumulus Humilis) en in de middag wisselden zon en forsere stapelwolken (Cumulus Mediocris) elkaar af. De wind was zwak tot matig, aanvankelijk uit westelijke richtingen, in de middag noordwestelijk en tijdelijk rond kracht 4 Bft. De maximum temperatuur kwam rond de 14 graden uit. In de avond neemt de wind af naar kracht 2 Bft en gaat langzaam draaien naar een noordelijke richting. In de nacht wordt die zwak en veranderlijk van richting.

Vrijdag begint behoorlijk fris met temperaturen van een graad of 5. Aan de grond kan de temperatuur dalen tot een fractie boven het vriespunt. Het is overdag heerlijk lenteweer met een mix van veel zon en stapelwolken (Cumulus Humilis/Cumulus Mediocris). Bij een zwakke noordoostelijke wind wordt het maximaal 18 graden in de Goudse regio.

Vanaf het weekend wordt een langdurig periode met droog, (vrij) zonnig en zomers warm lenteweer verwacht. Met een zwakke tot matige (noord)oostenwind (windkracht 1 tot 3 Beaufort) wordt droge en geleidelijk steeds warmere lucht naar onze regio aangevoerd. Zaterdag wordt het al circa 20 graden in Gouda. Zondag wordt het met 24 graden aanzienlijk warmer en komt op een enkele plek in de Goudse binnenstad zelfs de zomerse grens van 25 graden weer in zicht. De nachten worden met gemiddeld 12 graden weer een stuk minder koud.

Volgende week blijft het in de eerste helft van de week stabiel lenteweer met temperaturen tussen de 22 en 26 graden C. In de tweede helft van de week wordt het iets minder warm. De kans op neerslag is uiterst klein en de zon is veel te zien in het regionale weerbeeld.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

Laat een reactie achter