De 74-jarige man uit Bodegraven die juni dit jaar in een busje dood werd afgeleverd op het politiebureau in Gouda, is gewurgd met een hondenriem. Dat blijkt uit documenten van de rechtbank. De 50-jarige Menno R. moet volgende week vrijdag voor de rechtbank in Den Haag terecht staan voor de dood van de 74-jarige man. De verdachte, een schoonzoon van het slachtoffer, wordt doodslag ten laste gelegd.
De verdachte leverde met drie anderen zijn schoonvader in de nacht van 16 op 17 juni van dit jaar in een bestelbusje af op het politiebureau in Gouda. De vier werden direct aangehouden. Drie van hen, twee vrouwen en een man, werden al snel weer vrijgelaten. R. is de enige die volgende week voor de rechtbank komt.
Wat er aan vooraf ging
Op vrijdagavond 16 juni meldden zich twee mannen en twee vrouwen, allen uit Bodegraven, bij het politiebureau in Gouda. zij gaven op het politiebureau aan de Nieuwe Gouwe Oost Zijde 2 aan een overleden persoon bij zich te hebben. In hun busje werd het stoffelijk overschot van de 74-jarige man uit Bodegraven aangetroffen. De vier werden daarop direct aangehouden. Verdachten en slachtoffer zijn familie van elkaar. Maandagavond 19 juni werden een 22-jarige vrouw en een 20-jarige man weer vrijgelaten en dinsdagmiddag 20 juni ook een 50-jarige vrouw.
De man zou zijn overleden na een ruzie in een woning van zijn dochter in Bodegraven. De politie deed hier tot ver in de ochtend onderzoek en de woning werd dagen erna bewaakt als zijnde plaats delict. Verder deed de politie een buurtonderzoek in de omgeving van de woning. Zeker tien agenten waren daar de zaterdag druk mee. Ze arriveerden en vertrokken in een ME-bus.
Alle vier de verdachten werden in volledige beperking gesteld. De Politie kon daarom al die tijd geen nadere informatie geven. De zaak is kort daarna overgeheveld naar het Openbaar Ministerie.


Frontfoto: De woning aan in Bodegraven waar in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 juni ruzie zou zijn ontstaan, waarbij een persoon om het leven kwam. (Foto AS Media)