Met videobeelden |
Zes auto’s van de Omgevingsdienst Midden-Holland in Gouda, die zich onder meer bezighoudt met het toezicht op het naleven van milieuregels, zijn in de nacht van woensdag op donderdag 2 november door brand beschadigd.
De auto’s stonden op een parkeerterrein van de Omgevingsdienst aan de Thorbecklaan. Een beveiligingsbeambte ontdekte het vuur tijdens zijn ronde en waarschuwde de brandweer dat er meerdere auto’s in brand stonden. De beveiligingsbeambte heeft nog een eerste bluspoging verricht, maar het vuur was al te hevig.
De politie heeft vastgesteld dat de brand is aangestoken en is op zoek naar getuigen.

Agenten van Team Gouda kregen donderdag 2 november omstreeks 02u30 de melding binnen dat meerdere auto’s in de brand stonden op een parkeerterrein aan de Thorbeckelaan. Toen agenten op de Thorbeckelaan aankwamen, bleken er vier auto’s in brand te staan. Twee andere auto’s raakte beschadigd door de brand. In totaal zijn zes voertuigen na de brand afgesleept. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere vijf auto’s die daarnaast geparkeerd waren.
Op het parkeerterrein stonden acht auto’s van ODMH naast elkaar geparkeerd en vreemd genoeg was bij bijna alle voertuigen minimaal één (zij)ruit kapot. Bij minimaal twee auto’s leek er totaal geen sprake van brand, maar was wel een ruit vernield. Het lijkt er dan ook sterk op dat er opzet in het spel is.

De politie onderzoekt de brand. De optie dat dit een gerichte actie tegen de ODMH is, zal ongetwijfeld in het onderzoek ook worden meegenomen.
De politie komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben in de omgeving van de Thorbeckelaan wat mogelijk met deze branden te maken heeft.
Heb je meer informatie? Neem dan contact op met de politie in Gouda via 0900-8844. Liever anoniem je tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
Hoogstwaarschijnlijk gaat het om brandstichting.
Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Gouda op 0900-8844.