De site Politie.nl is door het Nederlandse publiek verkozen tot ´Website van het Jaar 2016´. Politie.nl kreeg van de stemmers de beste kwaliteitsbeoordelingen en nam tijdens de prijsuitreiking in B.Amsterdam (het oude IBM-kantoor) de prijs in ontvangst. Ook vorig jaar won de Politie de prijs. De titel werd eerder gewonnen door Google, Hyves, Tweakers en Beter Spellen.

De Website van het Jaar-verkiezing is de grootste online publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt. Het Nederlandse publiek bracht ruim 892.000 stemmen uit. Het publiek koos in vierentwintig categorieën zijn favoriet, die beoordeeld werd op inhoud, navigatie, ontwerp en aanbevelingsintentie. In elke categorie zijn twee prijzen te winnen: de Beste en de Populairste Website van het Jaar. De ‘Beste Website’ is de site met de hoogste score op kwalitatieve kenmerken. De ‘Populairste Website’ is de site met de meeste stemmen. Dit jaar waren dat onder meer Apple, Feyenoord, Tweakers, Relatieplanet, Albert Heijn en ING. De overall winnaar is de website met de beste relatieve beoordeling en mag zich ‘Dé Website van het Jaar’ noemen. In dit geval dus de politie.

De korpschef van de Nederlandse politie, Erik Akerboom, is trots op deze prijs, zo laat hij weten in een reactie. ,,Ik vind het belangrijk dat we als politie op alle mogelijke manieren in contact staan met de burger. Dit betekent dat we laagdrempelig aanspreekbaar zijn, op het politiebureau, telefonisch, op straat, maar ook in de digitale wereld. Politie.nl is daarin geslaagd, zo blijkt opnieuw uit deze nominatie. Ik vind het belangrijk dat we in deze tijd oog hebben voor de digitale mogelijkheden, waar we als politie, maar ook als samenleving baat bij hebben. De nominatie en bezoekersaantallen van Politie.nl laten zien dat we daarin goede stappen maken.”

Politie.nl zag in 2016 het gemiddelde aantal maandelijkse bezoekers stijgen naar 2,5 miljoen. Tot de meest bekeken webpagina’s op Politie.nl horen de overzichten met gezochte/vermiste personen en de nieuwsberichten uit het hele land. Ook drukbezocht is de categorie ‘Mijn buurt’ waar u uw postcode kunt intikken en meteen kunt zien wie uw wijkagent is, waar criminaliteit voorkomt en waar het dichtstbijzijnde politiebureau zit.

Aangiftevolgsysteem
Het afgelopen jaar is weer hard gewerkt aan nieuwe functionaliteiten. Zo kun je op Politie.nl nu aangifte doen door in te loggen via jouw DigiD. Hierdoor heb je de zekerheid dat niemand onder jouw naam aangifte kan doen. Daarnaast is sinds enkele maanden het aangiftevolgsysteem in gebruik, waarmee kun je zien welke status jouw aangifte heeft. Ook nieuw op politie.nl: het landelijk meldpunt Internetoplichting, een snel toegangsloket voor marktplaatsfraude en internetoplichting.

,,Met al deze nieuwe functionaliteiten is Politie.nl nog meer hét digitale serviceportaal voor de burger naar de politie”, zegt Ron de Milde, die als programmadirecteur mediabeleid en digitale media van de politie verantwoordelijk is voor de website politie.nl. ,,Bovendien voorkomen we met politie.nl criminaliteit en vangen we er ook nog eens boeven mee.”

Reageer op dit artikel