De politie Team Gouda / Bodegraven-Reeuwijk heeft sinds deze week weer twee teamchefs. Lucille Albers-Smit is het team – in elk geval voor de duur van een jaar – komen versterken. Haar komst is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Leiden.

Lucille Albers-Smit is in ieder geval voor de duur van 1 jaar als waarnemend teamchef aangesteld. Hiervoor was zij werkzaam bij de gemeente Leiden, de afgelopen jaren in de functie van Senior Veiligheid. In deze functie heeft zij sturing gegeven aan het team dat verantwoordelijk is voor de terreinen fysieke & sociale veiligheid en handhaving van het horecasanctiebeleid.

De huidige teamchef, Ruud van Es (zie foto hierboven), en Albers-Smit kennen elkaar vanuit ‘het Leidse’ waar zij een aantal jaren hebben samengewerkt. Ze kennen elkaar dus goed, weten wat ze aan elkaar hebben en het onderlinge vertrouwen is groot. Door de verschillende achtergronden die zij hebben (politie en gemeente), hopen zij nog meer kennis bij elkaar te brengen om uiteindelijk een zo groot en effectief mogelijke bijdrage te leveren aan een veilig en leefbaar gebied.