Pizza Hut krijgt hoogstwaarschijnlijk begin volgend jaar een vestiging in Gouda.
De ondernemer Soeniel Sewnarain heeft zijn oog laten vallen op een pand op de Goudse Markt. Om welk pand het gaat, wil hij nog niet zeggen, omdat het huurcontract nog niet is ondertekend.
Wel doet hij uit de doeken dat de zaak twintig zitplaatsen krijgt en dat de pizzapunten los zijn af te halen. De komende weken benut Pizza Hut om het pand te verbouwen. De verwachting is dat de Goudse Pizza Hut eind januari of begin februari open gaat.
Sewnarain werkt sinds vorig jaar met de van oorsprong Amerikaanse restaurantketen aan een comeback in ons land. In de komende jaren ziet Pizza Hut ruimte om te groeien tot zo’n honderd Nederlandse vestigingen. De keten zoekt momenteel naar lokale franchisenemers die verspreid over het land filialen willen openen. Nu zijn er nog maar twee vestigingen van Pizza Hut, in Rotterdam en Utrecht. Maar eind volgend jaar wil ondernemer Sewnarain al vijftien zaken in gebruik hebben. Binnenkort opent er in ieder geval een Pizza Hut in Almere. Ook zijn er al afspraken gemaakt voor de komst van drie franchisezaken in Amsterdam.
Yum Brands
Sewnarain ging vorig jaar in zee met het Amerikaanse moederconcern Yum Brands om de keten in Nederland weer wat meer op de kaart te zetten. Ooit telde Pizza Hut hier volgens de ondernemer zestien restaurants. Daarvan was vorig jaar alleen het filiaal in Rotterdam nog over. ,,Toch denkt Sewnarain dat er voor Pizza Hut een grote toekomst is weggelegd in Nederland. Er zijn hier weliswaar al veel pizzarestaurants, maar zaken waar je binnen kan lopen voor een pizzapunt als snelle hap zijn er nog amper”, aldus de ondernemer.
Thuisbezorging
De keten kijkt bij het openen van nieuwe vestigingen niet alleen naar drukke plekken als stations en grote winkelcentra. Ook wat meer afgelegen gebieden kunnen volgens Sewnarain interessant zijn, bijvoorbeeld voor thuisbezorging. Pizza Hut sloot hiervoor in juni een deal met Thuisbezorgd.nl, onderdeel van het beursgenoteerde bedrijf Takeaway.