Pieter van Zoest wordt de nieuwe hoofdtrainer van sv DONK. Met ingang van het nieuwe seizoen krijgt Van Zoest (51 jaar, woonachtig in Bodegraven, huidige hoofdtrainer ESTO) de A-selectie onder zijn hoede.

Patrick Akerboom (oud-voetballer, oud trainer en huidig TC-lid) is tot die tijd hoofdtrainer bij DONK. Akerboom neemt de taken over van Rob Gieben,  waarmee het bestuur december vorig jaar de samenwerking beëindigde. ,,Hier ligt een onoverbrugbaar verschil van inzicht over de praktische uitvoering van werkafspraken aan ten grondslag”, aldus het DONK-bestuur. ,,En daardoor een verstoorde werkrelatie binnen de technische staf, alsmede met de TC (technische commissie) en SLC (selectiecommissie). Meerdere gesprekken brachten daarin helaas geen verandering…”

Zijn opvolger Van Zoest is een ervaren trainer, gediplomeerd met een UEFA-B diploma en heel goed passend in het profiel dat DONK zocht. ,,We willen inhoudelijk graag de weg vervolgen die de TC heeft uitgezet en zochten daar een ervaren en regiovertrouwde trainer bij. Ook de spelersgroep en bestaande technische staf heeft nadrukkelijk deelgenomen aan dit selectieproces. Er is, na meerdere positieve gesprekken, uiteindelijk overtuigend voor Pieter gekozen”, zo schrijft het hoofdbestuur van DONK.

Van Zoest is momenteel hoofdtrainer van competitiegenoot en koploper ESTO in Bodegraven en heeft in het verleden het hoofdtrainerschap vervuld bij onder meer Koudekerk, Be Fair en Zevenhoven. Daarnaast speelde Van Zoest zelf op hoog niveau bij onder meer Alphense Boys. ,,Wij denken hiermee een trainer aan onze club te hebben gebonden, die het in zich heeft met zijn voetbalinhoudelijke kennis, trainingskwaliteiten en persoonlijkheid op een goede manier onze jonge spelersgroep verder te helpen in hun ontwikkeling”, aldus DONK.

Het feit dat Van Zoest niet per direct beschikbaar is, betekent dat het lopende seizoen wordt voltooid met de huidige technische staf waaraan Patrick Akerboom wordt toegevoegd om daarin de rol als hoofdtrainer op zich te nemen.

Reageer op dit artikel