Op eerste Paasdag is er een afwisseling van wolken en zon en is er opnieuw een kleine kans op een bui. Tegen de avond nadert er van het westen uit een actiever regengebied wat in de avond en nacht naar tweede Paasdag de Goudse regio gaat passeren. Overdag lijkt het grotendeels droog te blijven alhoewel er nog steeds een kans op een lichte bui is. In de avond zien we wederom een actiever buiengebied naderen wat in de avond gaat passeren. Het is fris met hooguit 10 graden Celsius in het Groene Hartgebied. Een matige noordwester maakt het daarbij voor het gevoel nog guurder, in het Groene Hartgebied waait de wind met een kracht van 4 a 5 Beaufort. De gevoelstemperatuur (windchill-temperatuur) zal daardoor rond een graad of 7 komen te liggen.

Bovenstaande cartoon is van Peter Boersma, www.peterboersma.nl
Vandaag, Goede Vrijdag, verandert er zeer weinig aan het Goudse weerbeeld ten opzichte van gisteren. Er is een mix van wolken en opklaringen. Pas tegen de avond wordt de bewolking dikker en tegen middernacht gaat het licht regenen. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort en waait uit het west-zuidwesten, later op de dag gaat de wind uit het westen waaien. Het wordt ongeveer 13 graden Celsius in Gouda.
Zaterdag in de vroege ochtend wordt het weer droog en zijn er overdag flinke perioden met zon. De wind is westelijk, overdag geleidelijk noordwestelijk, matig kracht 4 Bft. Er is in de loop van de dag een kleine kans op een bui. Het wordt overdag zo’n 11 a 12 graden Celsius.
Eerste Paasdag is de zon vaker te zien, in de middag is er kans op een enkele bui en in de avond passeert er een actiever regengebied. Het is fris met hooguit 10 graden Celsius in het Groene Hartgebied. Een matige noordwester maakt het daarbij voor het gevoel nog guurder, in het Groene Hartgebied waait de wind met een kracht van 4 a 5 Beaufort. De gevoelstemperatuur (windchill-temperatuur) zal daardoor rond een graad of 7 komen te liggen. In de loop van zondagmiddag wordt het geleidelijk iets rustiger.
De intensiefste regen valt op Eerste Paasdag in de avond. In de avond van Eerste Paasdag en in de daarop volgende nacht is ook de meeste windproductie (4, kortstondig 5 Beaufort) en kunnen er windvlagen tot 65 km./uur voorkomen in onze regio. Door de wind en de buien koelt het niet verder af dan 8 graden Celsius in het Groene Hartgebied.
Tweede Paasdag is er wisseling van wolken en zon met een kleine kans op een bui, pas in de avond neemt de buienactiviteit wat toe. Overdag staat er zwakke wind met in de middag een toenemende noordwesten wind kracht 4 Bft. De maxima komt uit op zo’n 10 graden Celsius.
Weerspreuk van de dag: April met ruw weer in zijn stoet , geeft koren en wijn in overvloed.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

Laat een reactie achter