Vandaag, Tweede Paasdag, start de daglichtperiode bewolkt, maar vooral in de tweede helft van de ochtend zijn ook opklaringen mogelijk. In de loop van de dag neemt de kans op regen –en hagelbuien opnieuw toe. Hierbij is een onweersontlading niet uitgesloten. Meestentijds is het droog en de zon is vaker te zien dan op Eerste Paasdag in de Goudse regio.
De wind is overwegend zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort en waait uit het noordwesten, later op de dag in kracht toenemend (3 tot 4 Beaufort) en geleidelijk draaiend naar noordelijke richtingen. In het Reeuwijkse plassengebied is de wind af en toe vrij krachtig, windkracht 5. Met 10 graden Celsius is het vrij koud voor de tijd van het jaar. Pasen 2017 verloopt zelfs gemiddeld 1,1 graad kouder dan Kerst 2016!

Tweede Paasavond passeren nog enkele buien over het Groene Hart en in de nacht naar dinsdag hebben we eveneens kans op een enkele bui. In de nacht naar dinsdag zijn er brede opklaringen en koelt het snel af tot rond het vriespunt. Daarbij vriest het aan de grond op uitgebreide schaal in het Groene Hart.


Weerspreuk van de dag: Zoals het weer op Pasen is, zo zal het ook in de oogstmaand zijn.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda
Frontfoto: Robert Remers.
Cartoon: Peter Boersma, www.peterboersma.nl