Tijdens Gouda bij Kaarslicht op vrijdag 16 december is het mogelijk te parkeren op het terrein van GOUDasfalt aan de zuidkant van Gouda.
Van 11.00 tot 23.00 uur vaart pontje GEIN tussen het terrein van GOUDasfalt en de drijvende steiger bij De Veerstal, op de kade tegenover molen ’t Slot. Van daar uit is het maar een paar minuten lopen naar de kerstboom op de Markt of de fraai verlichte schepen in de Museumhaven.


Bereikbaarheid en kosten
Het parkeren van een personenauto op het terrein van GOUDasfalt kost die dag 5 euro (contant te betalen), inclusief de overtocht met de GEIN voor alle inzittenden. Het terrein van GOUDasfalt ligt aan de Gouderaksedijk 32, 2808 NG Gouda.
Pontje GEIN
Voor wie het niet (meer) weet, GOUDasfalt heeft in de zomer van 2016 een pontje gekocht om passagiers te vervoeren van de Veerstal in Gouda naar het voormalige Koudasfaltterrein. Hier ontwikkelt burgerinitiatief GOUDasfalt het gebied tot een levendige stadsoever met recreatie, horeca, evenementen en kleinschalige bedrijvigheid.
Gein
Een van de geslaagde initiatieven van GOUDasfalt het afgelopen jaar was de crowdfunding voor aanschaf van een pontje. In korte tijd werd voldoende geld opgehaald om pontje GEIN aan te kopen. Een ploeg van vrijwilligers onderhoudt de GEIN en vaart met passagiers heen en weer.
Voor de liefhebbers, de GEIN is een oude pont van Rijkswaterstaat uit de 50-er jaren van de vorige eeuw. De Kromhoutmotor die erin zit, is uit de 30-er jaren.
Vind je het leuk om ook actief te worden met de GEIN? Of als vrijwilliger mee te werken aan GOUDasfalt? Kijk dan even op onze website, www.goudasfalt.nl