JCI Gouda houdt op zaterdag 17 juni een Duckrace in de Goudse gracht.
Om 11.00 uur zullen een paar duizend eendjes op een ludieke manier allemaal tegelijk te water worden gelaten. Dat gebeurt bij De Kleischuur aan de Vest 2. De eendjes zullen dobberend een parcours van 30 meter afleggen en moeten zo snel mogelijk de finish halen, waarbij ze een beetje geholpen zullen worden door onze Goudse vrijwillige jeugdbrandweer.
Met deze Duckrace zamelt JCI Gouda geld in voor de Linda Foundation, een stichting die zich inzet tegen armoede onder Nederlands gezinnen.
Meedoen aan de JCI Gouda Duckrace is mogelijk door lootjes te kopen. Ieder lootje heeft een uniek nummer dat correspondeert met het nummer op één van de eendjes. Je maakt daarmee kans op vele mooie (kinder)prijzen én doneert tegelijkertijd aan de Linda Foundation. 1 lot kost € 5,- en deze zijn te koop bij Primera (Markt en Gildenburg), Banketbakkerij van den Berg en Tandartspraktijk Van der Heide of te bestellen via duckrace@jcigouda.nl. Na betaling ontvang je dan jouw loten per mail. De winnende nummers worden na de race op de website bekend gemaakt.
,,Wij vinden het heel leuk als jullie de eendjes aan komen moedigen. We verzekeren jullie dat het een geweldig gezicht is om zoveel eendjes te zien zwemmen in de gracht. Je hoeft niet per se aanwezig te zijn tijdens de race om kans te maken op de prijzen. Het lotnummer is jouw bewijs bij het ophalen van de prijs. Bewaar jouw lot dus goed”, aldus de organisatie.
Goede doel: Linda Foundation
LINDA.foundation is een initiatief van Linda de Mol en het tijdschrift LINDA. Samen met donateurs willen ze meer begrip en vooral positieve acties creëren voor gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben. De LINDA.foundation stelt zich ten doel cadeaukaarten te geven aan gezinnen met kinderen die zich in een financieel benarde positie bevinden. Deze gezinnen kiest de LINDA.foundation niet zelf. Zij maakt gebruik van de contacten van bijvoorbeeld gemeentelijke wijkteams, schuldhulpverleners, de Voedselbank en verschillende maatschappelijke- en welzijnsinstanties door het hele land. Gezinnen die daar ingeschreven staan, zijn al uitgebreid gescreend, dus dat hoeft geen tweede keer. Zij zijn persoonlijk bekend bij deze instanties en hebben vaak al expliciet hulp gevraagd voor hun kinderen.
De opbrengst van de JCI Gouda Duckrace 2017 zal gedoneerd worden aan Linda Foundation en zij zullen zorgen dat het gedoneerde bedrag terecht komt bij gezinnen in Gouda en omgeving. ,,Goed om te weten: alle giften worden voor 100% aangewend voor de aanschaf van de cadeaukaarten. De deelnemende bedrijven sponsoren de LINDA.foundation door meer geld op de cadeaukaarten te zetten dan wij betalen: zo krijgen we dit jaar voor 35 euro een cadeaukaart ter waarde van ruim 40 euro”, aldus een woordvoerder van JCI Gouda.
De overheadkosten van de LINDA.foundation worden zo laag mogelijk gehouden en worden betaald door Linda de Mol en uitgeverij Mood for Magazines. Zo hebben donateurs de garantie dat hun gift in zijn geheel gebruikt wordt voor de gezinnen die het moeilijk hebben.
Prijzen en sponsoren
•Cadeau cheque van Riverdale ter waarde van 250 euro
•2x Hoogeveen Fietsbeleving Gouda cheque ter waarde van 100 euro
•Dinercheque Proeflokaal Bregje
•Electrische tandenborstel van Tandartspraktijk van der Heide
Het exacte programma wordt nog bekend gemaakt.
Zie voor meer info: www.jcigouda.nl/duckrace. Email: duckrace@jcigouda.nl