Vandaag is er veel bewolking door de passage van een zwak koufront en kunnen er in het Groene Hartgebied af en toe wat druppels regen vallen. De neerslaghoeveelheden zijn zo minimaal dat het op de meeste plaatsen in principe onmeetbaar is. Er zijn ook plaatsen in het Groene Hart waar geen druppel valt. Later op de dag trekt het koufront in noordoostelijke richting weg. In het weekend is het aangenaam en zeer fraai najaarsweer. In de ochtenden kan het enige tijd mistig zijn, maar al spoedig breekt de zon door en is het zonnig. Morgen wordt het 18 of 19 graden Celsius in het Groene Hartgebied. Zondag is het 20 graden Celsius, in de Goudse binnenstad is 21 graden Celsius mogelijk.
Vanochtend is het in de Goudse regio overwegend bewolkt met af en toe wat gespetter. Er zijn ook plaatsen in het Groene Hartgebied waar het de gehele dag droog blijft. De wind is zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort en waait uit richtingen tussen zuid en zuidwest.
Vanmiddag is er veel bewolking met kans op een paar lichte buien. Er zijn ook plaatsen in het Groene Hart waar het droog blijft. Vanuit een zuidwestelijke richting breekt aan het eind van vrijdagmiddag de zon steeds vaker door. Het wordt 17 graden Celsius in de Goudse regio. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort en waait uit richtingen tussen zuidwest tot noordwest.
Vanavond klaart het steeds breder op. Rond middernacht kunnen verspreid over het Groene Hart de eerste mistbanken gevormd worden. In de nacht naar zaterdag kan het verkeer hinder ondervinden van verraderlijke dichte mistbanken. De temperatuur daalt naar om en nabij 8 graden Celsius. Zwakke noordwestenwind, windkracht 1 tot 2 Beaufort.
Om 22.02 uur begint de astronomische herfst van 2017, de zon staat de loodrecht boven de evenaar! Dag en nacht zijn dan evenals 21 maart (begin van de lente) even lang.
Zaterdag begint de daglichtperiode plaatselijk met (dichte) mist en/of laaghangende bewolking. Halverwege de ochtend trekt de mist spoedig op en breekt de zon door. In de middag is het (vrij) zonnig met vooral in het noordoosten ook stapelwolken. Het wordt 18 graden in het Reeuwijkse plassengebied en 19 graden Celsius in de Goudse wijken. Door een (zeer) zwakke noordoostenwind (windkracht 1 tot 2 Beaufort) is het voor het gevoel tamelijk warm.
In de nacht naar zondag is het onbewolkt en helder. Bij zeer weinig wind kan het daardoor flink afkoelen nabij het aardoppervlak. De minima liggen rond 8 graden Celsius, waardoor de afkoeling nog iets sterker is dan de voorgaande nacht. De kans op (dichte) mist is dan ook iets groter.
Zondag wordt het nog een fractie warmer met op uitgebreide schaal 20 tot 21 graden Celsius in het Groene Hartgebied. Tevens is het daarmee circa 3 graden warmer dan het langjarig gemiddelde. Het is de gehele dag zonnig met soms een veld hoge sluierbewolking alwaar de zon geen hinder van ondervindt. Zondagmiddag kunnen af en toe een paar kleine stapelwolken (Cumulus Humilis) boven de Goudse regio te zien zijn, maar ook dan blijft de zon vrolijk doorschijnen. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort en waait uit oostelijke richtingen.
Begin volgende week wordt het geleidelijk iets minder zonnig dan in het weekend, maar de zon zal toch veelvuldig aanwezig zijn in het regionale weerbeeld. Het blijft zo goed als zeker droog. De wind blijft in de oosthoek en is zwak tot matig, windkracht 1 tot 3 Beaufort. Vanaf woensdag neemt de kans op een lokale bui geleidelijk toe. De middagtemperatuur liggen rond 18 graden Celsius in de Goudse regio. Later in de week wordt het mogelijk weer iets warmer met een graad of 21 op vrijdag. De wind gaat dan uit zuidelijke richtingen waaien. Volgend weekend gaat er waarschijnlijk een afkoeling plaatsvinden met enkele regenbuien. Oktober begint waarschijnlijk met veel bewolking en lichte regenbuien, de temperaturen zullen dan in de middag rond 16 graden uitkomen.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda