De komende dagen blijft het overwegend bewolkt en licht wisselvallig. De temperatuur stijgt naar 17 graden Celsius op woensdag. Donderdag laat de zon zich regelmatig zien en blijft het droog in het Groene Hartgebied. In het weekend wordt het zonnig en warmer met op zondag mogelijk 22 graden Celsius. Het fraaie weekend hebben we te danken aan een hogedrukgebied boven Frankrijk.
Vandaag wordt het een overwegend bewolkte dag. In de vroege ochtend is het overwegend droog, maar in de middag en avond volgen lichte buien. In de middag is er ook af en toe een knipoog van de zon. Het wordt maximaal 16 graden Celsius in de Goudse regio. De zuidwestenwind is matig, windkracht 3 Beaufort.
Vanavond en in de nacht naar woensdag blijft het bewolkt en valt er af en toe lichte regen. Later op de avond wordt het droog. Met minima van 15 graden Celsius is het een zeer warme nacht voor de tijd van het jaar. Normaal is dit de middagtemperatuur.
Morgen is het licht wisselvallig met langdurige droge perioden en af en toe kortstondige perioden met lichte motregen. Ondanks de bewolking is het aangenaam met temperaturen van circa 17 graden Celsius. Daarbij staat een matige zuidwestenwind, windkracht 3 Beaufort in de Goudse regio.
Woensdagavond en in de nacht naar donderdag trekt een gebied met buien over het Groene Hartgebied en er valt circa 1 mm. regen in de Goudse wijken.
Vanaf donderdag verlaat het wisselvallige, bewolkte en bij tijden winderige herfstweer het Groene Hartgebied. De zon is regelmatig te zien in het regionale weerbeeld en op een enkele bui op donderdag na na blijft het droog. De middagtemperaturen komen nog iets hoger uit en in het aanstaande zonovergoten weekend kan het zelfs 22 graden Celsius worden in het oostelijke deel van het Groene Hartgebied.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda
Frontfoto Renate Oskam.