Vanavond is het wisselend bewolkt met wordt de kans op een bui steeds kleiner. In de nacht naar vrijdag klaart het breed op en blijft het droog. Onder een heldere sterrenhemel koelt het af naar +1 graad Celsius in de Goudse regio. Aan het eind van de nacht kan bij een (zeer) zwakke westenwind (1 tot 2 Beaufort) een lokale mistbank gevormd worden.

Vrijdag ziet het Goudse weerbeeld er zeer fraai uit. Er is veel zon en er ontstaan slechts enkele stapelwolkjes. De middagtemperatuur komt rond 7 graden Celsius uit. Er waait daarbij een zwakke wind (2 Beaufort) uit richtingen tussen zuid en zuidwest. Omdat er weinig wind staat is het in de zon zeer aangenaam.

In de nacht naar zaterdag trekken enkele wolkenvelden vanuit het zuiden over het Groene Hartgebied. Tussendoor klaart het fel op en koelt het af naar -1 graad Celsius. Er kan door de vrij sterke afkoeling mist gevormd worden bij een (zeer) zwakke naar noordoost draaiende wind (1 tot 2 Beaufort).

Zaterdag start de daglichtperiode met plaatselijke mistbanken. In de loop van zaterdagochtend worden na het oplossen van de mist de opklaringen steeds breder. In de middag wordt het zelfs vrij zonnig in het Groene Hart. Het blijft droog. Het wordt circa 7 graden Celsius en daarmee is het een graad warmer dan het langjarig gemiddelde voor medio februari.

Ook zondag hebben we een zeer vriendelijk weertype. Vooral in de middag is er veel ruimte voor de zon. ‘s Ochtends kan het in onze regio enige tijd mistig zijn. Het wordt circa 8 graden Celsius en waait nauwelijks. Wel neemt begin volgende week de kans op regen geleidelijk toe. De eerder verwachte koudere lucht aan het eind van volgende week gaat ons waarschijnlijk toch niet bereiken.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

Reageer op dit artikel