Tot en met woensdag is er veel bewolking en valt er nu en dan (mot-)regen. Het blijft zacht voor medio december. In de tweede helft van de week wordt het droger en geleidelijk iets kouder. De zon is dan ook vaker in het regionale weerbeeld te zien.

Vandaag hebben we een gesloten wolkendeken boven ons. Vanochtend is het overwegend droog, maar in de tweede helft van de middag neemt vanuit een zuidwestelijke richting de regenkans toe. De zon is niet of nauwelijks aanwezig in het Goudse weerbeeld. Bij een zwakke tot matige zuidenwind (2 tot 3 Beaufort) wordt het circa 8 graden Celsius.

Woensdag begint de daglichtperiode met zware nevel en boven open gebieden is zelfs mist geen uitzondering. Vanuit het westen klaart het geleidelijk op en in de loop van de middag kan de zon nog even doorbreken. Het wordt een zachte dag met 10 graden Celsius! Normaal is het 5 graden Celsius in deze tijd van het jaar.

Vanaf donderdag komen we steeds meer onder invloed van een sterk hogedrukgebied boven Centraal-Europa. Het is dan ook rustig, droog en vrij zacht winterweer. De kans op regen is nihil, maar de bewolking blijft de overheersende factor in het Zuid-Hollandse weerbeeld. De zon zien we helaas maar af en toe. In de nachten kan door het rustige hogedrukweer (dichte) mist gevormd worden, zeker wanneer het opklaart en de temperatuur snel daalt. De temperatuur gaat overdag geleidelijk iets omlaag, overdag is het een graad of 7 en ‘s nachts ligt de temperatuur iets boven het vriespunt. Als het opklaart kan het licht vriezen en zal de eventueel aanwezige mist gaan aanvriezen.

Het hogedrukgebied zal hoogstwaarschijnlijkheid langere tijd invloed op ons weerbeeld blijven uitoefenen. De wind zal als alles volgens plan verloopt vanaf maandag de noordoosthoek op gaan zoeken, waardoor we een geleidelijke temperatuurdaling gaan krijgen met overdag enkele graden boven het vriespunt en in de nachten enkele graden vorst.

Weersverwachting Goudse kaarsjesavond: Zwaar bewolkt, fris, droog en een zwakke zuidoostenwind.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

Reageer op dit artikel