Het is over met de vorst. De temperaturen komen de komende dagen weer boven nul.

Vrijdag, vanaf halverwege de ochtend, valt er uit het dikker wordende wolkenpakket van tijd tot tijd wat lichte sneeuw. Mogelijk ook wat onderkoelde neerslag. Later wat (mot)regen, er kan zo’n 2 tot 3 cm sneeuw vallen. Er staat een zuidelijke wind kracht 3 a 4 Bft.

In de middag neemt op nadering van de kern van lagedruk de wind geleidelijk af. De maximum temperatuur ligt overdag rond de +2 graden Celsius.

In de avond en nacht kan het kwik nog oplopen naar 3 a 4 graden. De kans op lichte neerslag in de vorm van regen blijft aanwezig, er is een kleine kans op natte sneeuw. Aan het einde van de nacht naar zaterdag klaart het geleidelijk op. De minimum temperatuur komt dan uit op + 1 graad.

Op zaterdag passeert een rug van hogedruk en is het rustig weer met een maximum temperatuur van rond de 5 graden.

Op zaterdagavond en in de nacht naar zondag wordt het geheel bewolkt. In de nacht naar zondag gaat het regenen en het wordt dan niet kouder dan zo’n 2 graden boven nul.

Op zondagochtend passeert er een front met regen, wordt het tijdelijk droog. Voor het front uit staat een zuidelijke wind kracht 3 mogelijk even 4 Bft, na passage in de tweede helft van de ochtend een afname van de wind en draaiend naar een westelijke richting. In de middag en avond komt er van het zuidwesten uit nog een regengebied wat de Goudse regio, zoals het er nu naar uitziet, net aan zal doen.

Het lijkt erop dat na het weekeinde de vorst grotendeels uit de Goudse regio is verdrongen. Wel gaat het in de nacht van maandag op dinsdag nog een graad of 3 vriezen, maar daarna lijkt het voorlopig echt over met de temperaturen onder nul.

Op maandag en dinsdag is het rustig weer onder invloed van hogedruk, maar vanaf woensdag opnieuw wisselvallig.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

 

Reageer op dit artikel