Jan Revet, oud Gouda-speler, ondernemer en Ere Waegemeester is maandag 8 januari  2018 op 80 jarige leeftijd overleden.
Revet was al vele jaren ziek, maar daarvoor was hij een enthousiaste, sportieve man, die via de hoogste jeugdelftallen tot het eerste van de SV Gouda schopte. Hij maakte zo als jonge speler de landskampioensjaren in 1959 en 1960 mee, nog steeds een unieke prestatie in de Goudse Voetbalgeschiedenis. Revet speelde nog jaren in het eerste van Gouda, voor hij afsloot via Gouda 2 bij ONA.
Revet was vroeger ook zeer bekend als binnenstadsondernemer via Sporthuis Revet in de Wijdstraat, dat hij overnam van zijn vader en oom. Naast voetballen had ook de schaatssport zijn warme belangstelling. Als ondernemer in de Goudse binnenstad was hij buiten zijn eigen bedrijf ook zeer betrokken. Zo was hij zeer actief voor het fameuze Randstad Jazz Festival, de belangrijkste reden dat hij in 1998 tot Ere Waegemeester benoemd werd.
Er is op vrijdag 12 januari 2018 tussen 19u00 en 21u00 gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren in de van het Randstad Jazz Festival bekende Spiegeltent aan de Turfmarkt 51. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.
Op bijgaande foto van het landskampioenteam van 1959 zit Revet derde van links.
Bron en foto: Hans Sanders (SV Gouda)