Oranje waterpolosters verslaan Hongarije (met video)

Oranje waterpolosters verslaan Hongarije (met video)

De start was stroef en Oranje had moeite om gevaarlijk te zijn in de aanval. Halverwege stond er een teleurstellende 2-5 op het bord. Na de lange rust kantelde de wedstrijd. De ploeg van bondscoach Arno Havenga gooide de schroom van zich af en nam met vijf opeenvolgende treffers het initiatief helemaal over. Hongarije kwam er niet meer aan te pas en wist alleen in het laatste kwart nog een keer te scoren. Oranje gooide er in die periode drie in en kwam daarmee op een 10-6 eindstand. Sabrina van der Sloot werd topscorer met vier treffers.

Oranje speelt donderdag in Rotterdam tegen Italië, dat bij de Zomerspelen van Rio 2016 olympisch zilver veroverde. Op vrijdag neemt Nederland het op tegen de Verenigde Staten, de olympisch en wereldkampioen.

Nederland is in voorbereiding op het EK dat later deze maand in Barcelona wordt gespeeld (14-28 juli).

In de selectie ontbreken een aantal namen van speelsters die de laatste jaren tot de ‘vaste kern’ werden gerekend. Laura van der Graaf besloot bij het ingaan van het zomerprogramma te stoppen.  Van de ‘vaste kern’ vallen nu ook Marloes Nijhuis en Isabella van Toorn af voor het EK.

Interview met Sabrina van der Sloot

Interview met Sabrina van der Sloot

Interview met Arno Havenga

Interview met Arno Havenga
Bron: waterpolo.nl

Laatste nieuws