Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Nederlandse jongens onder de 15 jaar, met Tijs Schouwerwou en Mart van der Weijden van Widex GZC Donk, zijn de ‘Darko Cukic Memorial’ in Belgrado met verlies begonnen. De leeftijdsgenoten uit Servië waren met 10-15 te sterk. Periodestanden 3-4, 0-1, 4-3, 3-7. Tijs Schouwerwou  scoorde twee keer voor Oranje.

Dit toernooi met deelname van dertien landen staat ook wel bekend als het officieuze WJK voor deze leeftijdscategorie (jaargang 2003 en later).

Oranje kon goed bijblijven met de Serviërs. Halverwege stond er een kleine 3-5 achterstand op het scorebord. In een doelpuntrijk derde kwart kwam de ploeg van Zeno Reuten terug tot 5-5 en 7-8. Begin vierde kwart kwam Nederland zelfs op gelijke hoogte, 8-8. Na deze krachtsinspanning kon Servië uitlopen en kwam de winst voor het Balkanland niet meer in gevaar. 10-15. Voor Nederland kwamen beide keepers in actie. Loran van den Broek keepte de eerste periode. Zijn collega Sander Berkenbosch loste hem daarna af.

Donderdag speelt Oranje tegen de leeftijdsgenoten van Australië.

Uitslagen Nederland

Woensdag 8 augustus
Nederland – Servië: 10-15
Periodestanden: 3-4, 0-1, 4-3, 3-7
Doelpuntenmakers Nederland: Jimmy Sjardijn 3, Tijs Schouwerwou 2, Timo Zittersteijn, Manuel van Oorschodt, Tim Ketelaars, Manuel van Oorschodt, Thijmen Karel.