In de nacht naar vrijdag neemt de wind geleidelijk in kracht af naar een zwakke wind (2 Beaufort). De bewolking blijft dominant en verspreid over het Groene Hartgebied zou een beetje regen kunnen vallen. Het koelt af naar een minimum van 7 graden Celsius in onze regio.
Vrijdag is het in de ochtend geheel bewolkt, maar overdag blijft het droog. In de loop van de middag breekt de zon zo nu en dan door. Bij een matige zuidwestenwind (3 tot 4 Beaufort) wordt het met 10 graden Celsius nogmaals zeer zacht voor de tijd van het jaar.
Komend weekend blijft het zacht voor de tijd van het jaar met ’s middags een graad of 10 en in de nachten een graad of 4. Met veel geluk valt de meeste regen in de nacht van zaterdag op zondag. Overdag is het zo goed als droog en in de loop van zondagochtend klaart het sterk op en gaat de zon flink schijnen. Er waait op beide dagen wel een vlagerige (zuid)westenwind.
Begin volgende week krijgen we opnieuw te maken met een hogedrukgebied. De kans op neerslag neemt af en de wind houdt zich behoorlijk rustig. De zon komt regelmatig tevoorschijn en het wordt kouder. Als het ’s nachts opklaart kan het weer licht tot matig gaan vriezen. Overdag daalt de maximumtemperatuur naar een graad of 5, dat is een normale waarde voor half december.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda
De mooie foto van de Turfsingel is gemaakt door Renate Oskam.