Column Theo Krins |

De rondreizende foto-expositie Open je ogen staat van 8 tot 29 januari 2018 voor het Huis van de Stad in Gouda.

Het is een rondreizende foto-expositie van 30 portretten van slachtoffers van mensenhandel. Organisator CoMensha wil door de tentoonstelling het probleem van mensenhandel in Nederland breed onder de aandacht brengen bij het grote publiek.

Open Je Ogen!
Want mensenhandel bestaat ook in Nederland. De afbeeldingen staan symbool voor de omvang en diversiteit van mensenhandel. De tentoonstelling bestaat uit 30 indringende portretten die symbool staan voor het feit dat mensenhandel onder onze ogen gebeurt, in Nederland.

30 paar ogen waarin je de duistere wereld van mensenhandel weerspiegeld ziet; 30 zeer schrijnende verhalen van vrouwen, mannen, jongens en meisjes. Echte verhalen, van echte slachtoffers, anno 2017, die de omvang en de diversiteit van mensenhandel in Nederland in beeld brengen.

Mensenhandel komt in bijna elke gemeente in Nederland voor. Naar schatting van de International Labour Organization zijn er in Nederland zo’n 21.000 slachtoffers van moderne slavernij.

Gouda
In Gouda vraagt de ChristenUnie aandacht voor het onderwerp mensenhandel.

Mensenhandel komt niet alleen in de prostitutie voor maar ook in de horeca, de agrarische sector en productiewerk in de vorm van economische uitbuiting. Alle mogelijkheden om mensenhandel en uitbuiting tegen te gaan, moet de gemeente Gouda benutten.

Dat betekent dat de verschillende gemeentelijke diensten goed samenwerken en alert zijn op signalen van mensenhandel en daarbij samenwerken met de partners zoals politie en OM. De ChristenUnie wil een Actieplan ‘Aanpak Mensenhandel’.

Er mag in Gouda geen plaats zijn voor moderne slavernij!

Zie ook theokrins.blogspot.nl

Theo Krins is fractievoorzitter van de ChristenUnie in Gouda en werkzaam als manager vermogensadvies bij verzekeringsmaatschappij Legal & General.

Beeldrechten: Theo Krins.