GOUDasfalt houdt zondag 8 oktober open huis. Bezoekers kunnen zich dan op de hoogte stellen van alle mogelijkheden die de locatie aan de Gouderaksedijk 32/34 biedt.
De voormalige Koudasfaltfabriek aan de Hollandsche IJssel moet als het aan de stichting GOUDasfalt ligt een ‘levendige en groene plek worden waar mensen kunnen werken, verblijven en recreëren en waar maatschappelijke initiatieven volop de ruimte krijgen’.
Tijdens de open dag op zondag 8 oktober nodigt de stichting iedereen uit om met eigen ogen te zien wat er gebeurt, wat er mogelijk is en hoe deze robuuste plek de stad en de Krimpenerwaard moeten verrijken en verbinden. Voor de verbinding over water met Gouda zorgt het pontje Gein vanaf De Veerstal.

Van 10 tot 17u00 is er voor jong en oud van alles te beleven, te doen en te ervaren. Een opsomming: de GOUDasfaltloop door de Krimpenerwaard (een loop van 5 of 10 kilometer, waarvoor om 11u00 het startschot klinkt – aanmelden via info@goudasport.nl), meewroeten in de aarde van de Warmoezerij (de groente- en fruitkwekerij op GOUDasfalt), lasergamen, kennismaken met stadsbierbrouwerij De Goudsche Leeuw, WievanZoetHout, Rechtstreex, Cycle up, In en Om ‘t Huis en Depot24; er zijn 2CV’s en oldtimer-Citroënbusjes, Circus Mix, houtkunstenaar Jan Mostert, het Ukelele Paradijs, imker Fokko Bloema en kaarsenkunstenaar Manon. Uiteraard is er ook voldoende te eten en drinken.
GOUDasfalt ligt aan de Gouderaksedijk 32/34. Er zijn beperkte mogelijkheden voor (gratis) parkeren op het terrein. Bezoekers wordt aangeraden niet op de dijk te parkeren in verband met het risico op een bekeuring.