De Ju Jitsu Bond Nederland (JBN) heeft zeven sporters geselecteerd om uit te zenden naar het WK Ju Jitsu van 24-26 november in Colombia. In aanloop naar dit WK doen de vijf (!) geselecteerde fighting ju jitsuka’s van Den Edel Gouda NL de komende weken hun verhaal op de nieuwssite Gouds Dagblad. Onder leiding van hun trainer/ coach Allard Schulenklopper zullen Chabeli Arenberg-Peeters, Aafke van Leeuwen, Ecco van der Veer, Boy Vogelzang en Donny Donker in de Colombiaanse hoofdstad Bogota strijden om de felbegeerde wereldtitel.
Europees-en Wereldkampioene Aafke van Leeuwen trapt af. Zij levert als eerste haar bijdrage in de reeks Op naar Colombia!
Over exact 6 weken is het zo ver… Mijn Wereld Kampioenschap Ju Jitsu in Colombia.
Dit WK betekent erg veel voor me. In 2015 wist ik mij in Thailand tot Wereldkampioene te kronen, in 2016 werd het een bronzen medaille op het WK in Polen. Het wordt weer tijd om de allermooiste kleur mee naar huis te nemen. We gaan voor goud!
Toen ik vijf jaar was, kwam ik bij juf Mariolein (den Edel) op judoles. Al snel kwam ik bij de wedstrijdselectie bij mijn huidige trainer en coach Allard Schulenklopper terecht. Technisch was ik niet de beste, ook niet de slechtste. Maar één ding wilde ik wel heel graag: winnen. Tot op de dag van vandaag is dat één van mijn grootste hobby’s.
Samen met ons hele team werken we hard om te kunnen winnen. Ju Jitsu is een individuele sport, maar als er niemand is die ik kan werpen of die reageert op je stoten en trappen tijdens trainingen, kom je niet ver. Ik ben dan ook heel trots om onderdeel te zijn van Den Edel Gouda Nederland met andere wereld toppers zoals Boy Vogelzang, Donny Donker, Chabeli Arenberg Peeters en Ecco van de Veer. In zo’n team kan een geweldige trainer/coach natuurlijk niet missen. Samen met Allard  heb ik vele hoogtepunten, maar ook dieptepunten mee gemaakt. Hij weet mij na al die jaren nog steeds te motiveren om honderd procent voor deze sport te gaan. Ik ben trots dat ik hem onder één van mijn beste vrienden mag rekenen. 
In mijn weken voor een eindtoernooi houd ik mij aan een opgesteld trainingsschema. In dit schema komen verschillende trainingen voor: maximaal krachttraining, kracht  uithoudingsvermogen, interval training, duurtraining, mat training technisch en wedstrijd mat training. We staan met het hele team gemiddeld vier keer per week op de mat. Deze mat trainingen vullen wij aan met individuele kracht en conditie training. Wat er op neer komt dat wij twee keer per dag trainen. 
Hiernaast werken en/of studeren wij allemaal om onze sport en vaste lasten te kunnen betalen. Zelf ben ik werkzaam als sportinstructrice bij Den Edel Fun to be Fit en ben ik Gouda Goed Bezig regisseur bij SPORT•GOUDA.  Beide bedrijven geven mij gelukkig alle ruimte om mijn topsport uit te kunnen oefenen.
Als laatste wil ik benadrukken hoe dankbaar ik ben voor mijn lieve ouders die mij altijd gesteund hebben in het uitoefenen van mijn sport. Als klein meisje werd ik voor toernooien in het weekend door mijn moeder op en neer gereden naar alle uithoeken van Nederland, hebben zij mij financieel gesteund en tot op de dag van vandaag zijn zij bij ieder toernooi, waar ook ter wereld, altijd aanwezig. En of ik nou win of niet, ik weet dat ze trots op me zijn. Dank jullie wel.
Op naar Colombia!