De Ju Jitsu Bond Nederland (JBN) heeft zeven sporters geselecteerd om uit te zenden naar het WK Ju Jitsu van 24-26 november in Colombia.
In aanloop naar dit WK doen de vijf (!) geselecteerde fighting ju jitsuka’s van Den Edel Gouda NL de komende weken hun verhaal. Onder leiding van hun trainer/ coach Allard Schulenklopper zullen Chabeli Arenberg Peeters, Aafke van Leeuwen, Ecco van der Veer, Boy Vogelzang en Donny Donker in de Colombiaanse hoofdstad Bogota strijden om de felbegeerde wereldtitel.
Deze week aan het woord: Meervoudig Nederlands kampioen en winnaar van het afgelopen Grand Slam German Open, Ecco van der Veer uit Soest.
Ik zal mij allereerst even voorstellen: Ik ben Ecco, 20 jaar en kom uit Soest. Ik zit op dit moment in mijn laatste jaar van de sportacademie waar ik de stream fitness doe. Naast school ben ik gemiddeld 15 uur in de week werkzaam als fitness en groepsles instructeur bij sportcentrum De Trits in Baarn. Naast school en werk train ik natuurlijk ook op weg naar mijn grote doel: het WK in Colombia. Mijn doel is om daar voor een medaille te vechten en die nou eindelijk eens te winnen. Om dit doel te behalen train ik gemiddeld twee keer per dag bestaande uit judo, jiujitsu, kracht en interval trainingen.
Ik ben op mijn zevende begonnen met judo en vanaf mijn achtste met jiujitsu bij van Diermen sport in Soest. In mijn eerste jaren ben ik gelijk begonnen met wedstrijden in deze twee sporten. Ik heb tot aan mijn twaalfde jaar aardig wat verloren, maar heb wel altijd heel veel plezier gehad. Ik denk doordat ik altijd heb doorgezet dat ik uiteindelijk toch beter ben geworden. Dit heb ik ook te danken aan mijn trainer/coach bij Van Diermen. Toen ik uiteindelijk in mijn eerste jaar van de aspiranten naar een WK werd uitgezonden, kreeg ik de smaak te pakken en begon ik er in te geloven dat het nog wat kon worden. Vanaf de -21 jaar is het voor mij wel echt serieus geworden, want vanaf dat moment stond eigenlijk vrijwel alles in het teken van jiujitsu en een medaille halen op de toernooien waar het om gaat.
Ik train nu ongeveer sinds een jaar bij Den Edel Gouda met een heel mooi team van wereldtoppers met Allard als coach. In het begin was het toch een beetje raar om na zo veel jaar over te stappen naar een andere coach, maar ik kan er nog super veel nieuwe dingen leren en stappen maken. Het was natuurlijk ook heel mooi om mijn eerste medaille bij de senioren op een groot toernooi te pakken begin oktober. Na dat toernooi is de selectie voor het WK in Colombia bekend gemaakt waar ik gelukkig ook deel van uit mag maken. Ik ben ook super trots dat ik Nederland mag vertegenwoordigen in zo’n ver land als Colombia. Ik ben natuurlijk ook iedereen heel erg dankbaar die mij hierbij geholpen heeft, onder andere Jef en Jacq en mijn trainingsmaatjes van Van Diermen, mijn ouders (mijn grootste supporters/sponsers) en natuurlijk het mooie team van wereld toppers bij Den Edel met als coach de tactisch sterke Allard. Zonder al deze mooie mensen was het mij allemaal nooit gelukt. Op naar Colombia!