De  Ju Jitsu Bond Nederland (JBN) heeft zeven sporters geselecteerd om uit te zenden naar het WK Ju Jitsu van 24-26 november in Colombia. In aanloop naar dit WK doen de vijf(!) geselecteerde fighting ju jitsuka’s van Den Edel Gouda NL de komende weken hun verhaal. Onder leiding van hun trainer/ coach Allard Schulenklopper zullen Chabeli Arenberg-Peeters, Aafke van Leeuwen, Ecco van der Veer, Boy Vogelzang en Donny Donker in de Colombiaanse hoofdstad Bogota strijden om de felbegeerde wereldtitel.  Deze week aan het woord: Vijfvoudig en regerend Nederlands kampioen uit Rotterdam, Donny Donker (23).

Mijn naam is Donny Donker en dit is mijn weg naar Colombia!
Op dit moment zit ik middenin de voorbereiding voor mijn belangrijkste toernooi van het jaar, namelijk de Wereldkampioenschappen in Bogota, Colombia.
Het is altijd mooi om Nederland te mogen vertegenwoordigen, en zeker als je hiervoor naar de andere kant van de wereld toe mag. Maar ik heb grotere plannen dan alleen deelnemen, ik ga voor een medaille! Om dit doel te behalen is een ijzeren discipline vereist. Niet alleen het vele trainen en alles wat erbij komt kijken, ook de dingen die wij topsporters moeten laten.
Net als mijn teamgenoten ben ik begonnen met Judo. Hierin ben ik actief wedstrijdjudoka geweest tot de Junioren. Dit vormt mijn basis en zorgt ervoor dat ik vaak sterker ben dan mijn tegenstanders. Judo is nog steeds mijn grote passie en van deze sport kan ik nog steeds enorm genieten. Ik ben relatief laat begonnen met Jiujitsu en mijn eerste wedstrijd deed ik pas op mijn 16e. Hierdoor had ik een achterstand in het stoot- en trapgedeelte van een wedstrijd ten opzichte van tegenstanders. Na heel veel trainen denk ik dat ik een goede balans heb gevonden in alle drie de fases van een Jiujitsu wedstrijd. Hierbij hebben de vele extra uren die ik gemaakt heb samen met mijn trainingsmaatje Boy Vogelzang erg geholpen.
De weken van voorbereiding naar een groot toernooi zijn zwaar, maar ook hier kan ik van genieten. Het harde trainen in de sportschool en op de mat met mijn teamgenoten bij Den Edel Gouda NL. Bij Den Edel Gouda NL trainen de beste vechters van Nederland en mede dankzij hun kan ik mij optimaal voorbereiden op een groot evenement zoals de Wereldkampioenschappen. Ook houd ik mij de laatste weken voor de wedstrijd aan een dieet waardoor ik een gewicht van 85 kilogram kan halen.
Tijdens mijn voorbereidingen train ik minimaal twee keer per dag. Deze trainingen bestaan onder meer uit: Jiujitsu, Judo, BJJ, krachttraining in de sportschool en verschillende conditietrainingen. Dit vergt veel plannen maar gelukkig heb ik hierbij in Allard Schulenklopper een ervaren trainer/coach die mij hierbij goed kan helpen en motiveren. Ook de krachttrainingen van Freddy Weemaes zorgen ervoor dat ik de komende maand topfit op mat zal staan.
Zonder mijn ouders had ik hier nu niet gestaan en ik ben hun heel dankbaar voor alle steun en jarenlange support. Ook ben ik Allard Schulenklopper dankbaar voor alle tijd die hij in mij heeft gestoken de afgelopen jaren.
Op naar Colombia!

Zie ook www.facebook.com/denedelgoudanederland
 

Laat een reactie achter