De Ju Jitsu Bond Nederland (JBN) heeft zeven sporters geselecteerd om uit te zenden naar het WK Ju Jitsu van 24-26 november in Colombia. In aanloop naar dit WK doen de vijf (!) geselecteerde fighting ju jitsuka’s van Den Edel Gouda NL de komende weken hun verhaal op de nieuwssite Gouds Dagblad. Onder leiding van hun trainer/ coach Allard Schulenklopper zullen Chabeli Arenberg-Peeters, Aafke van Leeuwen, Ecco van der Veer, Boy Vogelzang en Donny Donker in de Colombiaanse hoofdstad Bogota strijden om de felbegeerde wereldtitel.
Chabeli Arenberg Peeters, nummer vijf op de wereldranglijst in de klasse -55 kg, levert als tweede haar bijdrage in de reeks ‘Op naar Colombia!’
Nog 5 weken te gaan en dan is het zo ver: het Wereld Kampioenschappen Ju Jitsu in Colombia.
Laat ik me eerst even voorstellen, ik ben Chabeli Arenberg Peeters, 22 jaar. Geboren en getogen in Den Haag.
Waar de meeste kinderen beginnen met zwemmen, stond ik op mijn vijfde al op de judomat. Van witte band met gele slip naar 1e dan. Als één van de weinige meisjes op de club moest ik altijd judoën tegen jongens. Het willen winnen van hen was m’n grootste drijfveer.
Na de jaren bij Muldersport volgde de overstap naar Lu Gia Jen (Judoteam Haaglanden). Mijn ouders reden stad en land af om mij mee te kunnen laten judoën op nationale en internationale wedstrijden, hierdoor sleepte ik diverse titels binnen.
Op mijn 16de zocht ik naar meer uitdaging en werd ik geïnfecteerd door Cynthia Schellingerhout met het jiujitsu virus. Ik stapte daarom over naar Yotosama in Zoetermeer. Binnen een jaar stond ik op het Europees Kampioenschappen en ging naar huis met een bronzen plak.
Mijn hobby groeide uit tot een serieuze zaak. Vanaf dit jaar mag ik met trots zeggen dat ik deel uit maak van Den Edel Gouda Nederland. Als team werken wij er samen hard aan om de top te bereiken. Hier moet ik natuurlijk wel wat voor opofferen, een strak voeding schema is één van de vele. Maar ik krijg er ook een hoop mooie momenten voor terug.
Met zicht op Colombia train ik het liefste twee keer per dag. In de ochtend fitnessen onder leiding van Wouter Visser, waar ik functioneel train. Dat houdt in dat alle oefeningen doelmatig gericht zijn op jiujitsu. En in de avond op de mat bij Allard Schulenklopper en op maandag bij John Zwalve.
Ik vind het altijd fijn om uitgedaagd te worden en nieuwe dingen te leren. Aangezien ik pas vanaf vorig seizoen bij Allard train, leer ik nog volop! Jiujitsu is een diverse sport. Kracht, techniek, tactiek, snelheid, explosiviteit het komt allemaal voor in een wedstrijd. Al deze punten komen dan ook terug in onze trainingen.
Na meerdere EK medailles en vorig jaar op het WK net naast de prijzen gevallen, ga ik nu vol voor een WK medaille.
Op naar Colombia!