Onterechte rode kaart doet Jodan Boys de das om

21 October 2018, 11:40 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Jodan Boys heeft zaterdag met 2-o verloren van Achilles Veen en staat nu op de voorlaatste plaats op de ranglijst.

Grote invloed op de wedstrijd had het wegsturen van Mo Bellahcen (zie foto) in de 17de minuut. Vriend en vijand vragen zich nog steeds af waarom Bellahcen de rode prent kreeg te zien. Maar feit bleef wel dat Jodan Boys ruim zeventig minuten met tien man moest spelen.

Bij Jodan Boys begonnen eersterjaars senioren Yusri el Kandoussi en Lion van der Velde in de voor het eerst in de basis. Roald Heerkens was nog steeds niet beschikbaar vanwege een blessure. Er stond veel voor beide teams op het programma, omdat beide ploegen de punten hard nodig hadden.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de ploeg uit Veen, maar de inzet van Achilles scheerde voor langs. Daarna is het Fanny Waandels die de 0-1 op het scorebord had kunnen zetten. Zijn doelpoging met links werd goed gekeerd door keeper Jamil Kools.

Elleboogstoot
Dan moet Jodan Boys na ruim een kwartier te hebben gespeeld met tien man verder. Mo Bellahcen zou een vermeende elleboogstoot hebben uitgedeeld. Een werkelijk belachelijke beslissing van de scheidsrechter, aldus vele ooggetuigen. Het strijdplan van Jodan Boys moest worden herzien. In de eerste helft wist Achilles Veen niet meer te profiteren van de overtal situatie. Beide ploegen gingen met 0-0 rusten.

Helaas weet Achilles Veen na 66 minuten de bal wel achter Straver te krijgen. Roel de Kruik verschalkte de Goudse goalie van grote afstand. Na de goal kreeg Veen binnen vijf minuten de kans om de voorsprong te vergroten, maar drie spelers werpen zich voor de bal waardoor een treffer wordt voorkomen.

In de 82e minuut leek Jodan Boys op 1-1 te komen een schot van Fanny Waandels wordt wederom uitstekend gekeerd door Jamil Kools. Jodan Boys wist er met tien man zelfs nog een slotoffensief uit te persen, maar de keeper blijft een sta in de weg. In de 90e minuut profiteerde Veen van de ruimte die Jodan Boys gaf en verdubbelden ze de score naar 2-0. Het schot van Bradley el Idrissi op de paal in blessuretijd leverde ook geen treffer op.

Dubieuze hoofdrol
Jodan Boys heeft zich met tien man dapper verweerd, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen. Scheidsrechter Wijma eiste een zeer dubieuze hoofdrol op. Door het verlies blijft Jodan Boys op de voorlaatste plaats en ziet het concurrenten verder uitlopen. Volgende week speelt Jodan Boys in Amsterdam tegen Swift dat zaterdag met 3-1 van Volendam verloor.

Jong Jodan Boys verloor van een sterk Quick Boys 2, met 3-0. Lange tijd stond het 1-0 en waren er kansen voor Jong om de stand gelijk te trekken. Een penalty werd tot tweemaal toe gemist door Jodan Boys. Uiteindelijk kwam Jodan Boys in de tweede helft beter voor de dag, maar was Quick Boys een maatje te groot. Dinsdagavond een bekerwedstrijd in Bleiswijk tegen Soccer Boys2. Zaterdag wacht Forum Sport thuis.