Vanavond wordt het onstuimig met in het Groene Hartgebied forse windvlagen en aan het eind van de avond perioden met regen. De komende dagen blijft het echter wisselvallig met de meeste regen in de nachten en vroege ochtenden. Er staat tijdens de kerstdagen vrij veel wind en met 12 graden is het met name tijdens Eerste Kerstdag uitzonderlijk zacht. In de nacht naar Tweede kerstdag valt regen en in de loop van de dag breekt steeds vaker de zon door.

Vanavond waait in het Groene Hartgebied een matige wind (3 tot 4 Beaufort), later vanavond toenemend naar een krachtige wind (6 Beaufort). Daarbij komen forse windvlagen voor tot 70 kilometer per uur. Aan het eind van de avond gaat het regenen.

Komende nacht blijft het nog een aantal uren regenen en neemt de wind af naar matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. Rond 03u30 uur wordt het droog in de Goudse regio en aan het eind van de nacht volgen de eerste opklaringen. De temperatuur daalt naar een minimum van 6 graden Celsius in ons gebied van de Randstad.

Morgen is het overdag droog en is het wisselend bewolkt, de meeste zonneschijn zien we tussen 10.00 uur en 16.00 uur als het over het algemeen half bewolkt is boven Gouda. De zuidwestenwind is matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. In de middag neemt de wind opnieuw toe naar vrij krachtig, windkracht 5 Beaufort. Het wordt circa 9 graden Celsius, maar door de stevige wind zal de gevoelstemperatuur 6 graden Celsius zijn.

Kerstavond verloopt onstuimig en later volgt opnieuw regen. De regen breidt zich uit vrij snel over het Groene Hartgebied uit.

Ook in de nacht naar Eerste Kerstdag blijft het wisselvallig. Bij een vrij krachtige wind (5 Bft.) stijgt de temperatuur zelfs licht naar een graad of 10 aan het eind van de nacht.

Eerste Kerstdag stijgt de temperatuur in het warmtefront naar 13 graden Celsius. Bovendien is het winderig in de Goudse regio met de gehele dag een vrij krachtige zuidwestenwind, 5 Beaufort. Windvlagen tot 65 km./uur zijn mogelijk. De neerslag valt in de nacht, overdag is het zo goed als droog. Verder schijnt de zon regelmatig in de middag. In de loop van de avond is er opnieuw af en toe licht gespetter mogelijk, maar op de meeste plaatsen in het Groene Hartgebied blijft het droog.

Tweede Kerstdag wordt de wind na de passage van het koufront in de nanacht noordwestelijk en neemt dan vrij snel in kracht af. In de nacht naar 2e Kerstdag is de wind nog lange tijd vrij krachtig, windkracht 5 Beaufort, maar als het koufront is gepasseerd wordt de windkracht matig, windkracht 4 Beaufort. Er kan in de vroege ochtend een enkele, plaatselijke bui tot ontwikkeling komen, maar in de middag is de hoofdrol voor de zon weggelegd. De hoogste temperatuur wordt in de nacht naar Tweede Kerstdag bereikt,de temperatuur blijft de gehele nacht rond 12 graden Celsius, daardoor is het een buitengewoon zachte nacht voor eind december. Na de passage van het koufront aan het eind van de nacht daalt de temperatuur snel naar een graad of 8 in de vroege ochtend van Tweede Kerstdag.

Na de kerstdagen komt de zon vaker tevoorschijn en blijft het in het Groene Hartgebied over het algemeen droog. De wind komt dinsdagavond tot rust, dankzij de passage van een sterk hogedrukgebied (1045 hPa) met kern in de nacht naar woensdag boven onze regio. De temperatuur komt zowel overdag als in de nachten een stuk lager uit. In de nachten neemt de kans op lichte vorst toe. overdag is het meestal een graad of 6! Later in de week komt er weer meer wind en bewolking en valt er ook weer nattigheid uit de lucht!

Verwachte weer tijdens jaarwisseling: Geheel bewolkt, kleine kans op bui, matige zuidwestenwind 4 Bft/windvlagen tot 50 km./uur, circa 8 graden.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

Reageer op dit artikel