Vandaag is het behoorlijk onstuimig en nat. Het waait stevig, ook zijn er flinke windstoten (tot 80 km./uur). Vanaf vrijdag wordt het licht winters met talrijke winterse buien. Van tijd tot tijd kan het Groene Hart wit kleuren door (natte) sneeuw en/of hagel. Daarbij is het guur met maxima tussen 0 en 3 graden Celsius.

Vanochtend is het geheel bewolkt. Vanuit het westen volgt in de loop van de ochtend een regengebied. De intensiteit van de regen is in de ochtend en een groot deel van de middag over het algemeen licht. Aan het eind van de middag en in de eerste helft van de avond kan het bij tijden ook even flink plenzen (matige regen). Het is vanochtend behoorlijk onstuimig met een vrij krachtige zuid- zuidwestenwind (5 Beaufort) en windvlagen tot 60 km./uur in het Groene Hartgebied. Vooral in de eerste helft van de middag kan de wind flink uithalen met in de Goudse regio windstoten tot 80 km/uur. In de loop van de middag neemt de wind geleidelijk in kracht af en wordt matig, windkracht 4 Beaufort. De temperatuur stijgt naar 9 graden Celsius, deze temperatuur wordt aan het eind van de middag bereikt.

Vanavond trekt de regen vrij snel naar het oosten weg en wordt het na verloop van tijd droog. Vanuit het westen klaart het in de tweede helft van de avond breed op. De wind ruimt naar westelijke richtingen en is overwegend matig, windkracht 3 Beaufort.

In de nacht naar vrijdag is er een mix van wolkenvelden en opklaringen. Er trekken buien over het Groene Hartgebied. Het koelt af naar circa 4 graden Celsius in de Goudse regio. De wind blijft komt uit westelijke richtingen en is matig, windkracht 3 Beaufort.

Morgen wordt het in de loop van de dag gevoelig kouder, in de vroege nacht worden in het Groene Hart de maxima bereikt van circa 6 graden Celsius. Aan het eind van de middag geven de Goudse thermometers een waarde van circa 3 graden Celsius aan. Het weerbeeld bestaat een mix van buien en felle opklaringen. Vanaf het middaguur kunnen de buien een winters karakter krijgen met hagel of natte sneeuw. Het is behoorlijk winderig, er waait een matige west-noordwestenwind (3 tot 4 Beaufort). Windvlagen tot 55 km./uur zijn mogelijk! In de loop van de nacht ruimt de wind naar het noordwesten en vanaf dat moment stroomt koudere lucht het Groene Hartgebied in.

Vrijdagavond koelt het geleidelijk nog iets verder af naar een graad of 2 bij een matige noordwester (4 Beaufort). De buien worden actiever en er kan een sneeuwdek van circa 2 centimeter gevormd worden.

In het weekend wordt het nog iets kouder met zaterdag maxima van hooguit 3 graden Celsius en zondag is het 1 graad Celsius als maximumtemperatuur. In de nachten komt het in de Goudse regio tot lichte vorst. We houden een mix van buien en felle opklaringen. De buien hebben een winterse lading met sneeuw. Vooral tijdens een winterse bui in de nacht en ochtend kan het ‘tijdelijk’ wit worden.

Ook volgende week blijft het licht winters met maxima van een graad of 3 en minima rond of een fractie onder het vriespunt. Maandag kan er veel sneeuw vallen als een actief lagedrukgebied met de kern (974 hPa) over het zuiden van Nederland trekt. Ook daarna blijft het wisselvallig met dagelijks kans op winterse neerslag (hagel en/of sneeuw)!

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

Reageer op dit artikel