Nederlanders kopen steeds vaker en steeds meer boodschappen online. Uit recent onderzoek van GFK blijkt dat in het tweede kwartaal van 2017 2,8% van de omzet van supermarkten via online kwam. Vorig jaar was dit nog 2%. Meer dan 1 op de zeven Nederlandse Huishoudens kocht in het afgelopen jaar bij een online supermarkt. Ook in Gouda zijn er volop ontwikkelingen omtrent online boodschappen doen en boodschappen bezorgen.
Online boodschappen bestellen wordt ons steeds gemakkelijker gemaakt. Bij supers als AH.nl, Jumbo.com of via de Picnic App bestel je moeiteloos duizenden producten die je de volgende dag (gratis) laat bezorgen. Maar wat zijn de actuele mogelijkheden in Gouda? Boodschappenspot.nl zocht het uit, en kwam met het volgende overzicht.
Welke supermarkten bezorgen in Gouda?
Inwoners van Gouda hebben niet te klagen als het gaat om keuze: er zijn hier relatief veel supermarkten actief die de boodschappen aan huis bezorgen. Inwoners kunnen terecht bij Albert Heijn, Jumbo, PLUS en Coop.
Albert Heijn
Albert Heijn is marktleider op het gebied van online boodschappen doen. Je vindt hier zo’n 30.000 producten online op voorraad. Je kiest zelf een moment van bezorging. Dit kan tot op een uur nauwkeurig. Nadeel is dat je minimaal voor €70 dient te besteden. Er is geen afhaalpunt in Gouda.
Voorwaarden bestellen op AH.nl
Minimum bestelbedrag: €70
Bezorgkosten: €4,95 (Tip: gebruik een AH kortingscode voor gratis bezorging).
Afhaalkosten: €1,50
Jumbo
Bij Jumbo profiteer je van een groot assortiment tegen een lage prijs. Jumbo bezorgt door heel Gouda, maar zet ook in op hun afhaalpunten. Het pick-up point in Gouda is gevestigd aan de Ruigenburg 2. Hier haal je de boodschappen af wanneer het jou uitkomt.
Voorwaarden bestellen op Jumbo.com
Minimum orderbedrag: €50
Bezorgkosten: €6,00
Afhaalkosten: €1,95
PLUS
Bestel je de boodschappen op PLUS.nl? Dan kies je eerst een winkel. Deze PLUS winkel is vervolgens verantwoordelijk voor het verwerken en bezorgen van jouw boodschappen. In Gouda kun je kiezen uit Plus van Ee (Constantijn Huijgensstraat 110) of PLUS Koornneef (Thorbeckelaan 1).
Voorwaarden bestellen op Plus.nl
Minimum orderbedrag: €25
Bezorgkosten: €6,00
Afhaalkosten: €2,50
Coop
Ook online bestellen bij Coop is mogelijk. Hiervoor bezoek je de gloednieuwe webwinkel coop.nl en kies je voor Coop Gouda De Heester (Vuurdooornlaan 10). Dit filiaal bezorgt door heel Gouda, maar is ook een afhaalpunt.
Voorwaarden bestellen op Deen.nl
Minimum orderbedrag: €40
Bezorgkosten: €4,95
Afhaalkosten: €2,99
Online boodschappen doen een uitkomst voor ouderen
Een groep die veel baat heeft bij de boodschappen bezorgservice zijn de ouderen. Juist voor senioren is het soms lastig om nog een supermarkt te bezoeken. En niet alle ouderen hebben een mantelzorger die voor hen de boodschappen kan doen. Online boodschappen bestellen kan kan een uitkomst zijn. Bij PLUS geldt er een relatief laag minimum bestelbedrag (€25), daar komen ouderen vaak gemakkelijk aan.
Lukt het koken ook niet? Dan kan in veel gevallen een maaltijdservice een uitkomst zijn. Via Maaltijdbutler.nl vergelijkt men snel en eenvoudig (lokale) maaltijdservices. Deze maaltijden kunnen eenvoudig worden opgewarmd. Senioren hebben zo binnen mum van tijd een gezond en voedzame maaltijd op tafel staan.
Bron: Boodschappenspot.nl