Het ongeval in Oudewater van afgelopen vrijdag heeft een tweede leven geëist. In de nacht van vrijdag op zaterdag overleed een 23-jarige vrouw uit Hekendorp. Op eerste kerstdag overleed haar jongere zusje van 19-jaar uit diezelfde gemeente.
In de auto zat ook een 21-jarige man uit Gouda. Hij raakte onderkoeld en gewond, maar is niet in levensgevaar. Het is nog niet duidelijk wie de bestuurder van het voertuig was. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen.
Door onbekende oorzaak raakte de personenauto waarin de drie twintigers zaten van de weg. Daarbij werden meerdere bomen en struiken geraakt. Het voertuig belandde uiteindelijk naast een rustige weg in het water. De duikers van Brandweer Woerden bevrijdden de twee vrouwen en de man uit het water na het ernstige ongeval op de Oudwaterse Ruige Weide.
De negentienjarige vrouw moest worden gereanimeerd en werd vervolgens samen met haar zus naar het ziekenhuis gebracht.
In Oudewater en Hekendorp wordt heftig gereageerd op het ongeval en het overlijden van de twee vrouwen. In de kleine gemeenschap komt het nieuws hard aan. Tijdens de Kerkdiensten wordt ruimschoots aandacht geschonken aan de gebeurtenis.